11 juni 2018

“De 6 fasen van een succesvolle omnichannelstrategie”

Tablet met analystische cijfers op een koffietafel.

Hoe kun je gericht vanuit meerdere kanalen meer omzet of leads genereren? Volg tijdens het jaarlijkse ledenevent op 14 juni 2018 de sessie van Freek de Jong van RIFF, business partner van Thuiswinkel.org. In zijn sessie neemt de digital strategist je mee in de zes fasen van een succesvolle omnichannelstrategie.

De ontwikkelingen in e-commerce op het gebied van 360 gradenklantbeeld/customer data-platform boeien Freek het meest: “Hiermee kun je bezoekers kanaal- en device-onafhankelijk bedienen, met gepersonaliseerde content die exact aansluit bij de behoeften van je doelgroep.”

In zijn sessie ‘De 6 fasen van een succesvolle omnichannelstrategie’ laat Freek zien hoe je heel gericht vanuit meerdere kanalen meer omzet of leads kunt genereren. Hij geeft aan dat veel webshops nog kansen laten liggen. “Met de hands-on tips uit mijn presentatie kunnen webshops morgen al beginnen met de start van een omnichannelstrategie.”

We vroegen Freek om een kleine sneak peek in zijn presentatie, waarop hij antwoordde: “Optimaliseer niet in de breedte, maar focus je op de aspecten die voor jou de grootste impact gaan hebben op je organisatie.”

 

Wil jij gericht vanuit meerdere kanalen meer omzet genereren?

Schrijf je nog snel in voor het Thuiswinkel Ledenevent op 14 juni bij Inn Style in Maarssen. Dit event is exclusief en gratis voor leden van Thuiswinkel.org. Bekijk het gehele programma of schrijf je hieronder direct in.

Aanmelden