16 mei 2018

Online bestedingen in Food/Nearfood blijven sterk groeien in Q1 2018

Jongen met bril en koptelefoon houdt mobiele telefoon op waarop staat: groei producten in bestedingen Q1 2018: +16%. Logo's van PostNL, Thuiswinkel.org en GfK

De productcategorie Food/Nearfood heeft op het gebied van online bestedingen de grootste groei doorgemaakt in het eerste kwartaal van 2018. In vergelijking met Q1 2017 besteedde de Nederlandse consument 42% meer aan deze producten. Dit blijkt uit de cijfers van de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, die begin juni verschijnt.

De sterke groei van Food/Nearfood laat zien dat de populariteit van online supermarkten nog steeds in de lift zit. Dankzij het groeiende en verbeterde online aanbod van nieuwe partijen en reguliere supermarkten kunnen steeds meer consumenten hun dagelijkse boodschappen via internet bestellen. Een mogelijkheid waar zij dus dankbaar gebruik van maken.

Na Food/Nearfood was Speelgoed de sterkste stijger (+34%), gevolgd door Health & Beauty (+23%). Wat opvalt is dat er drie categorieën zijn waarin de online bestedingen niet zijn gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017. Waar de online uitgaven in Consumentenelektronica en IT gelijk zijn gebleven, zijn deze in Sport & Recreatie zelfs iets afgenomen (-2%).

Infographic groei indices producten Q1 2018

Download de tekstversie

Thuiswinkel Markt Monitor

In samenwerking met GfK en PostNL biedt Thuiswinkel.org elk kwartaal een preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. We doen dit voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor, zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers. We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het eerste kwartaal van 2018 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Thuiswinkel Markt Monitor

We publiceren de volledige rapportage van de Thuiswinkel Markt Monitor Q1 2018 begin juni. Daarin vind je meer informatie over de productcategorieën, het profiel van de online koper en welke devices consumenten vooral gebruiken. In deze editie van de Thuiswinkel Markt Monitor is ook een prognose voor heel 2018 opgenomen. Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen eerdere edities van de Thuiswinkel Markt Monitor al wel gratis downloaden. Andere geïnteresseerden kunnen in de lightversie van de Thuiswinkel Markt Monitor de hoogtepunten van de rapportage lezen.

Download de Thuiswinkel Markt Monitor (Light)