29 maart 2018
Persbericht

Thuiswinkel.org feliciteert winnaars Shopping Awards XL 2018

Logo Shopping Awards met gouden diamant.

Bol.com mag zich een jaar lang de beste winkel van Nederland noemen. Het bedrijf won vanavond de overall prijs tijdens het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin, gepresenteerd door Dennis Weening. Ook de winnaars van zes Shopping Awards Vakprijzen, tien Publieksprijzen XL, de Intershop B2B Award en de DHL Game Changer Award werden gelauwerd, net als de lijstaanvoerder van de Lightspeed Ecommerce50: SWOOP.

‘Beslist.nl Beste Winkel 2018’, staat er op de meest prestigieuze Shopping Award die vanavond werd uitgereikt. De voorzitters van de verschillende vakjury’s, die publieksbeoordelingen meenamen in hun besluitvorming, wezen bol.com aan als winnaar.

Het bedrijf maakt de claim ‘De winkel van ons allemaal’ waar, stelt het keurkorps, mede dankzij de succesvolle marktplaatsstrategie. Het aanbod is breed en diep, de (mobiele) functionaliteit goed en de klanttevredenheid bewezen hoog. Bol.com maakt werk van personalisatie en weet shoppers knap te heractiveren. Bovendien geeft het bedrijf blijk van een intrinsieke vernieuwingsdrang.

Shopping Awards Vakprijzen

Thuiswinkel.org feliciteert de winnaars van de Shopping Awards Vakprijzen:

Fashion & Lifestyle: www.debijenkorf.nl
Financial & Personal services: www.inshared.nl
ING Home & Living: www.wehkamp.nl
Kieskeurig Consumer electronics & Telecom: www.coolblue.nl
Levensmiddelen & Persoonlijk verzorging: www.picnic.nl
Travel & Leisure: www.corendon.nl

Shopping Awards Publieksprijzen XL

Thuiswinkel.org feliciteert de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XL:

Computer, Hard- & Software: www.123inkt.nl
Elektronica & Telecom: www.coolblue.nl
Eten & Drinken: www.wijnvoordeel.nl
Financiële diensten: www.inshared.nl
Huis & Tuin: www.zooplus.nl
Mode: www.steps.nl
Persoonlijke verzorging: www.deonlinedrogist.nl
Schoenen: www.vanharen.nl
Vakanties & Reistickets: www.tui.nl
Warenhuizen: www.bol.com

Intershop B2B Award

Voor het eerst is op de gala-avond een juryprijs voor verkopers op de zakelijke markt uitgereikt. We feliciteren ons zakelijk lid Zamro met deze Intershop B2B Award. De webshop voor gereedschap & technische onderdelen bleef genomineerden Bidfood en Würth voor.

DHL Game Changer Award

JuriDox is winnaar van de DHL Game Changer Award, een juryprijs voor de nieuwkomer die de Nederlandse digital commerce markt afgelopen jaar het meest heeft verrijkt.

Lightspeed Ecommerce50

SWOOP is aanvoerder van de Lightspeed Ecommerce50, de lijst met de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland. De top-10 bestaat verder achtereenvolgens uit Polyestershoppen.nl, CruiseReizen.nl, MotorKledingCenter, Dekbed-Discounter.nl, GoCustomized, Werk aan de Muur, Drogist.nl, srprs.me en Beachflags.com.

Organisatie

De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Shopping Awards. BBP Media uit Woerden is uitvoerend producent van de Shopping Awards. Brancheverenigingen die zich willen aansluiten bij de Shopping Awards kunnen zich melden bij de Stichting.