19 april 2018

Uitgesproken Ank: Schade kan niet spontaan ontstaan

vier telefoons met gebroken scherm

Elke maand behandelt Ank een uitspraak van de Geschillencommissie in Twinkle Magazine. Dit keer gaat het over een iPhone die spontaan gebroken is. Kan dat? 

De consument

De iPhone is in mijn broekzak begonnen met buigen. Door dat buigen laat het scherm bovenin om de behuizing los. Het touchscreen werkt niet meer naar behoren. Op het scherm komen zwarte plekken tevoorschijn en die plekken worden steeds groter. Ik verlang kosteloos herstel of vervanging.

De ondernemer

Verschillende partijen hebben testen gedaan. Er moet meer dan 32 kg druk vrijkomen op een telefoontoestel van dit type om het te buigen. De consument stelt dat het toestel bij normaal gebruik is gebogen. Volgens ons wordt het buigen van het toestel veroorzaakt door zogenaamde extreme invloeden van buitenaf. Omdat deze schade niet spontaan ontstaat, komt het toestel ook niet in aanmerking voor kosteloos herstel of vervanging.

De commissie

Op grond van de overlegde documenten en wat ter zitting is besproken onderschrijven wij in grote lijnen het standpunt van de ondernemer. Naar ons oordeel kan de consument niet met succes aan de ondernemer tegenwerpen dat zijn toestel is gebogen met alle gevolgen van dien. De klacht is niet gegrond.

Mijn oordeel

Een mooi voorbeeld van een kwestie waarin ons lid de klacht serieus heeft genomen door het toestel te laten onderzoeken. Ook goed dat het is voorgelegd aan de commissie. Wat opvalt is dat ons lid bij de zitting aanwezig was. Ik kan het niet genoeg blijven benadrukken: laat een zitting alleen doorgaan als je een serieus punt hebt én verdedig dat dan niet alleen op papier. Tot slot: “Schade kan niet spontaan ontstaan” – een mooie wijsheid om op een tegeltje te schrijven.

Zorg dat je voorbereid bent, check onze juridische vraagbaak!

Foto van bureau met telefoon en beelscherm met de website van de geschillencommissie

Thuiswinkel.org heeft voor haar leden uitspraken van de geschillencommissie verzameld en via een handige zoekmodule als vraagbaak beschikbaar gemaakt! Wil je als webwinkel weten wat de commissie heeft besloten over juridische meningsverschillen m.b.t. levering, herroepingsrecht, schadevergoeding, incassokosten, beschadigde producten én meer? In onze geschillenzoekmachine kun je zoeken op gegronde, ongegronde en gedeeltelijk gegronde geschillen in combinatie met méér dan tien onderwerpen. Hierdoor vind je supersnel een uitspraak die jou helpt bij het vormen van jouw eigen verweer. 

Heb je daarna nog juridische vragen? Neem dan contact op met onze jurist Ank van Heeringen door een mail te sturen naar .

Na inlog op Mijn Account kunnen leden zich gratis verdiepen in cases van mede-webwinkeliers:

Zoek in juridische cases