29 maart 2018

Hoe zorgt Only for Men ervoor dat ze AVG-proof zijn?

Interview met Thuiswinkel.org-lid Only for Men

foto rens drost

Veel webshops zijn met man en macht aan het werk om ervoor te zorgen dat zij op 25 mei 2018 voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die dan in werking treedt. Zo ook mannenmodeketen Only for Men, die hiervoor zelfs een speciale werkgroep heeft opgericht. Hoe gaan zij met de aanstaande wetswijziging om en waar lopen ze zoal tegenaan op dit gebied? We vroegen het Rens Drost, Marketing Manager bij Only for Men.

Only for Men is een one-stop shop voor de moderne man. Je vindt er alles op het gebied van mode en meer; onder één dak vind je bij Only for Men de mooiste merken in business, casuals, jeans en schoenen. Only for Men wil de meest spraakmakende winkelketen van Nederland te zijn. 

Thuiswinkel.org helpt bij wetswijzigingen

Naast verschillende winkels door heel Nederland hebben ze een Nederlandse en Belgische webshop. En sinds kort leveren ze ook op Amazon in Duitsland. Only for Men is al vijf jaar lid van Thuiswinkel.org. “De belangrijkste reden daarvoor is de ondersteuning die we krijgen bij wetswijzingen en de zekerheid dat we aan de regels voldoen”, vertelt Rens. 

Op dit moment werkt Only for Men hard aan de aanstaande wetswijziging op het gebied van privacy. “We hebben een werkgroep opgericht om zo vanuit alle afdelingen de juiste gegevens te kunnen verwerken. We halen zoveel mogelijk informatie op bij onze partners en hebben veel aan de privacytool van Thuiswinkel.org.” Deze gratis tool (exclusief voor leden) helpt webshops inzicht te krijgen in de stappen die ze nog moeten zetten om te voldoen aan de AVG. Zo kun je er verwerkingsovereenkomsten of een privacyverklaring mee genereren en krijg je op maat gemaakte antwoorden op prangende vragen. 

Tip van Rens: “Ben je nog niet gestart met de voorbereiding op de nieuwe privacywet? Doe dit dan snel! Het gaat om alle persoonsgegevens, dus ook gegevens waar bijvoorbeeld de afdeling personeelszaken mee te maken heeft. Onderschat niet hoeveel werk dit met zich meebrengt.”

 

Masters of the Mensperience

Afgelopen jaar bestond het familiebedrijf vijftien jaar. Inmiddels hebben ze vijftien winkels, waaronder een Mensperience Store in Doesburg. “Gemak en service spelen in alle winkels een hoofdrol en alles is gericht op de wensen van de moderne man”, aldus Rens. “Je kunt gratis parkeren voor de deur, we hanteren mannelijke openingstijden en we geven spectaculaire events. Ook kunnen de klanten altijd genieten van een drankje tijdens het winkelen. Sommige winkels hebben zelfs een kapper of een eigen atelier waar je desgewenst direct kleding kunt laten vermaken. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop, uiteraard rekening houdend met de verscherpte eisen op het gebied van privacy.” 

Met een goede prijs-kwaliteitverhouding en werknemers die weten waar ze het over hebben, zorgt Only for Men ervoor dat ze de moderne man op een duidelijke, ongedwongen en efficiënte manier aanspreken. Daarnaast worden off- en online kanalen moeiteloos gecombineerd. Op de website www.onlyformen.nl vind je natuurlijk de webshop maar ook heel veel inspiratie, blogs en tips op het gebied van mannenmode.

Lees alles over de e-commercebranche en de AVG

Dit interview stond in ons katern in Twinkle Magazine 3. Ben jij nieuwsgierig naar het magazine en wil je iedere editie ontvangen? Word dan lid van Thuiswinkel.org. Ben je al lid? Dan vind je de nieuwste editie vanaf 27 maart ook in ‘’Mijn Account’’