27 maart 2018

Succesvol digitaal transformeren? e-Academy Campus wijst de weg!

robothand en mensenhand geven box aan elkaar

Transformatie is een term die je vandaag de dag vaak voorbij ziet komen. Bedrijven moeten zich aan gaan passen aan de snel veranderende omgeving, zodat ze voldoen aan de vereisten van het nieuwe digitale tijdperk. Dat verandering op zichzelf al lastig is, is voor iedereen bekend. Maar digitale transformatie is nog een graadje moeilijker, zo blijkt uit een recent onderzoek van Bain & Company. Wat maakt digitale transformatie zo lastig en hoe kun jij ervoor zorgen dat je bedrijf wel een hoog niveau van digital readiness bereikt?

Digitale transformatie gaat een stapje verder dan digitalisering; het behelst meer dan het automatiseren van huidige processen. Digitale transformatie gaat om het omarmen van nieuwe technologieën (zoals het Internet of Things, API’s en cloud) voor huidige processen, waarbij je kritisch kijkt naar hoe je de dingen nu doet. Om deze technieken succesvol te integreren in je bedrijf, moet je een intensief en uitdagend proces doorgaan, waarbij je ook je medewerkers mee moet krijgen. Gelukkig kan e-Academy Campus je hierbij ondersteunen.

Digitale transformatie cruciaal voor succes

Een digitale transformatie kan voor elk bedrijf de nodige voordelen met zich meebrengen. Door nieuwe technologieën te installeren, kun je bijvoorbeeld je klanten beter van dienst zijn, voor meer conversie zorgen of je brand awareness vergroten. Sterker nog, voor de meeste bedrijven is een digitale transformatie cruciaal om te kunnen voortbestaan.
Het succesvol veranderen van een bedrijf heeft wel wat voeten in de aarde. Bain & Company, een aansprekende naam op het gebied van managementconsulting, heeft onderzoek gedaan onder honderden bedrijven die veranderingen aan het doorvoeren zijn. Ze kwamen niet alleen tot de conclusie dat het sowieso lastig is voor bedrijven om te veranderen, maar ook dat digitale transformaties voor meer uitdagingen zorgen dan ‘gewone’ (conventionele) transformaties. Waar 12% van de onderzochte bedrijven bij conventionele transformaties de verwachtingen wist te bewerkstelligen of te overstijgen, was dit bij digitale transformaties slechts 5%.

digital transformation efforts are significantly more challenging than others in a study of hundreds of companies executing major changes. Conventional transformation and digital transormation

Daarnaast nam liefst 75% van de bedrijven die digitale transformaties aan het doorvoeren waren genoegen met minder opbrengsten en middelmatige prestaties (tegenover 68% bij conventionele veranderingen). Het onderzoek van Bain & Company toont echter ook aan dit niet zo hoeft te zijn; digitale transformatie kan juist tot de grote successen leiden. Maar dan moet deze transformatie wel aan de juiste voorwaarden voldoen.

Voorwaarden voor een succesvolle transformatie

Allereerst is het belangrijk om de verwachtingen te matchen aan de effort die erin wordt gestopt. Bij de ondervraagde bedrijven bestond er bijvoorbeeld vaak een groot gat tussen de aspiratie en de realiteit. Waar het grootste deel van ondervraagden aangaf dat investeren in digital een van hun topprioriteiten was, bleek dit in werkelijkheid anders te liggen. Er heerst eerder twijfel binnen het management of zij wel in staat zijn om de digitale ontwikkelingen om te zetten in betere prestaties.

Om de transformatie in goede banen te leiden, kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de ADKAR-methode, zoals deze staat beschreven in de bluepaper “Hoe verander je in een succesvolle omnichannel organisatie?” van de expertgroep Omnichannel Organization van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow. ADKAR staat hierbij voor:

  • Awareness: bewustzijn van het nut en de noodzaak van de verandering.
  • Desire: waarom wil je als persoon meedoen aan deze verandering (what’s in it for me?)?
  • Knowledge: ontwikkelen of verwerven van andere kennis en vaardigheden.
  • Ability: in hoeverre zijn de mensen binnen het bedrijf in staat om de verandering te realiseren?
  • Reinforcement: acties die nodig zijn om de verandering te borgen en verder te versterken.

Om dit allemaal succesvol te laten zijn moeten de verschillende onderdelen van een bedrijf, zoals ict, marketing en sales, goed met elkaar in contact staan, zodat de een weet waar de ander mee bezig is. Bain & Company laat zien dat het niveau van digitale competentie van een bedrijf afhankelijk is van hoe goed de interne en externe activiteiten van een bedrijf in balans zijn. Zo staat 62% van de bedrijven waarin de binnen- en buitendiensten goed met elkaar communiceren bij de beste bedrijven binnen hun segment. Bij bedrijven die nog in silo’s werken, is dit percentage slechts 15%.
a company

e-Academy Campus helpt bij een succesvolle transformatie

Ten slotte staat of valt een (digitale) transformatie met de attitude en ontwikkeling van de werknemers. Pas als iedereen helemaal op de hoogte is en de neuzen dezelfde kant op staan, kan een bedrijf succesvol veranderen. Dit is niet altijd even makkelijk, maar Thuiswinkel e-Academy helpt je hier graag bij via een breed scala aan leeractiviteiten, zoals webinars, opleidingen en incompanytrainingen in de e-Academy Campus. 

Drie transformatieniveaus

Om ervoor te zorgen dat de verandering succesvol wordt doorgevoerd, moet de transformatie op drie verschillende niveaus worden gedragen door de mensen binnen het bedrijf:

Commitment van het management

Zorg ervoor dat binnen het management alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit kan een lastige opgave zijn, want de bestuurders richten zich aanvankelijk op hun eigen gebieden, zoals marketing en ict.

Er zijn verschillende manieren waarop je dit eigen kunt maken, zoals een individuele training ‘Digital transformation’, waarin je relevante ideeën en methoden kunt opdoen. Welke vaardigheden heeft jouw organisatie nodig en hoe combineer je bijvoorbeeld data, customer journey-denken, automation en agile om de concurrentie voor te blijven?

Wil je eens buiten de kaders van je eigen organisatie kijken, dan is de Talent Circle ‘Digital Transformation’ zeker de moeite waard. Gedurende zeven bijeenkomsten ga je onder begeleiding van een expertcoach en in samenwerking met vakgenoten uit andere branches dieper in op je eigen case. Daarnaast breng je verschillende bezoeken aan andere bedrijven die tegen dezelfde vraagstukken aanlopen. Zij vertellen je graag hoe zij hiermee omgaan.

Agile werken

Net zo belangrijk als commitment van de managementlaag is het agile werken in de middenlaag. Daar werken multidisciplinaire teams aan het ontwikkelen, optimaliseren en uitrollen van digitale initiatieven. Hierbij is het cruciaal dat de teams zelf beslissingen kunnen nemen en dat ze kunnen werken met strakke deadlines.

Agile werken is hot maar hoe zet je binnen je organisatie multidisciplinaire teams op? Naast een verscheidenheid aan scrumtrainingen vind je in de e-Academy Campus ook persoonlijke trajecten voor agile leiderschap en verschillende bijeenkomsten op het gebied van lean startup.

Enthousiaste werknemers

Het derde aspect van een succesvolle digitale transformatie is het mobiliseren van je werknemers. De mensen op de werkvloer moeten natuurlijk enthousiast zijn over de voorgestelde veranderingen, want anders is elke verandering gedoemd te mislukken.

Wil je op basis van een gestructureerd veranderproces te werk gaan, dan is de diepgaande driedaagse training gebaseerd op de Prosci-methode bijvoorbeeld echt wat voor jou. Hier word je getraind in de Prosci-methodiek en aan de hand hiervan en met behulp van beschikbare tools kun je jouw organisatie ondersteunen om de juiste acties te ondernemen zodat veranderingen succesvol doorgevoerd kunnen worden. Deze training is zowel op individueel niveau als incompany voor een gehele afdeling of team beschikbaar.

De incompanytraining ‘Basics in verandermanagement’ laat je zien hoe je de organisatie nu echt in beweging krijgt. Hierbij wordt gekeken naar de slaag- en faalfactoren in de verschillende veranderfases. In deze training krijg je praktische antwoorden op vragen als “Hoe zorg je voor draagvlak en krijg je anderen mee? en “Wat zijn de kansen en valkuilen?”.

NIEUW: e-Academy Campus

De e-Academy Campus is hét leerportaal voor e-commerceprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen. Hier bieden vooraanstaande opleiders relevante opleidingen, events, webinars en online cursussen op het gebied van e-business aan. Hierdoor hoef jij het internet dus niet meer af te struinen, want wij hebben ze allemaal al voor je verzameld op www.e-academycampus.nl. 

Het aanbod van de e-Academy Campus is zeer gevarieerd. Het maakt niet uit waarnaar je op zoek bent: een specialistisch cursus van twee dagen of een intensieve opleiding van enkele maanden. Op onze campus vind je geheid wat je zoekt. En ook voor uiteenlopende (incompany)trainingen, waar de (e-commerce)kennis van hele teams of afdelingen wordt bijgespijkerd, ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil je meer weten over e-Academy Campus of je gratis inschrijven? Ga naar www.e-academycampus.nl of neem contact op met Lydia van Toorn via . Leden van Thuiswinkel.org profiteren van verschillende voordelen, waaronder kortingen op trainingen.