27 maart 2018

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Huub Vermeulen

Huub Vermeulen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 januari jl. werd het bestuur van Thuiswinkel.org uitgebreid met Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com. De hoogste tijd om nader kennis met hem te maken.

Waarom wilde je bestuurslid worden van Thuiswinkel.org?

Als pionier in de e-commercebranche bouwen we continu aan de ontwikkeling van online winkelen en dat doen we graag samen met andere ondernemers in deze branche. Want bij bol.com geloven we dat samenwerken de sleutel tot succes is. Via Thuiswinkel.org kunnen we deze samenwerking goed vormgeven en ik vind het belangrijk om daar een bijdrage aan te leveren.

Zijn er bepaalde onderwerpen waar je je mee bezig wilt gaan houden als bestuurslid?

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Met name de toepassing ervan wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker en het raakt bijna ieder beroep. Dat betekent dat niet alleen IT-professionals maar iedereen basiskennis moet hebben van IT. Als branche moeten we ons sterk maken om de jonge generatie klaar te stomen voor de banen van de toekomst, zodat we ook de komende jaren voldoende personeel hebben om de verdere groei van e-commerce te kunnen faciliteren.

Bij bol.com hebben we al een aantal stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. We hopen iedere dag een grotere impact te kunnen maken, daar werken we met elkaar hard aan. Maar als we als branche onze krachten bundelen, kunnen we in deze ambitie nog grotere stappen zetten.

Voor welke belangen van onze leden wil je op gaan komen als bestuurslid?

De Nederlandse retail moet meer gaan samenwerken om ook op lange termijn de klant het beste te kunnen blijven vinden. Niet te veel focussen op concurrentie maar bouwen op je eigen kracht en de samenwerking durven te zoeken, want samen staan we sterk en maken we Nederland als retaillandschap onmisbaar. Deze manier van denken breng ik graag in als bestuurslid bij Thuiswinkel.org.

Wat is de grootste uitdaging voor de Nederlandse e-commercesector de komende jaren?

Het vinden van voldoende en goed personeel zie ik als een grote uitdaging. Daarnaast moeten we ons blijven ontwikkelen als branche. Online winkelen wordt gelukkig door steeds meer consumenten gezien als makkelijk en toegankelijk. Maar we moeten er scherp op blijven dat je voldoende blijft toevoegen in de maatschappij. De lat steeds hoger leggen en jezelf continu opnieuw uitvinden door slim gebruik te maken van nieuwe technologieën.

Wie is Huub Vermeulen?

Huub Vermeulen is algemeen directeur van bol.com. Huub is al sinds 2001 nauw betrokken bij het bedrijf en als directielid verantwoordelijk voor ‘Operations & Fulfilment’. Hij nam in september 2017 de rol over van Daniel Ropers.