16 februari 2018

8 tips voor een betrouwbare webshop

tips and tricks in scrabble-letters

Onlangs berichtte de politie over de toename van het aantal frauduleuze webshops in 2017. Als lid van Thuiswinkel.org doe je er ongetwijfeld alles aan om je klanten een betrouwbaar gevoel te geven en te laten zien dat ze veilig online bij je kunnen kopen. Wat kun je allemaal doen om het vertrouwen van de consument te winnen? 

1. Keurmerk laat betrouwbaarheid zien

Onderzoek toont aan dat 85% van de consumenten het Thuiswinkel Waarborg betrouwbaar vindt. Het Thuiswinkel Waarborg wordt daarmee gezien als het meest betrouwbare webwinkelkeurmerk van Nederland. En je kunt niet zomaar lid worden van Thuiswinkel.org, dus je mag best trots zijn als je het logo mag voeren. Plaats het logo op je homepage, in het winkelmandje en bij de check-out. Zorg ervoor dat het logo altijd doorlinkt naar je persoonlijke certificaat. De link is te vinden in Mijn Thuiswinkel

2. Beveiligde verbinding met https

Een beveiligde verbinding is een must! Tijdens de certificering van Thuiswinkel.org checken we of je hele website op https draait. Https zorgt voor een beveiligde verbinding waarbij data versleuteld worden voor kwaadwillenden. Kortom, het zorgt voor meer veiligheid. Http wordt overigens ook door Google al als onveilig aangemerkt, maar vanaf juli 2018 gaan zij consumenten zelfs nog actiever waarschuwen. Zorg dus op tijd dat je website is voorzien van een beveiligde verbinding met https. 

3. Wees bereikbaar

Niet alleen klantvriendelijk, maar ook nog eens verplicht: zet je contactgegevens op de website. Laat klanten zien dat je bereikbaar bent en echt bestaat. Klanten vinden het prettig om persoonlijk contact met je op te kunnen nemen. Ze willen iemand graag spreken. Dat kan op verschillende manieren: via chat, telefoon, WhatsApp, sms, een fysieke locatie, etc. 

4. Laat ervaringen zien van andere klanten

Je kunt zelf wel zeggen dat je betrouwbaar bent, maar beter is om het te laten zien met reviews van andere klanten. Door ze zelf op je website te zetten, kun je de reviews monitoren, erop antwoorden en prangende zaken oppakken of verbeteren. Kijk ook eens naar de Thuiswinkel Waarborg Reviews. Daarbij krijg je een widget met het Thuiswinkel Waarborg en dat zorgt voor extra vertrouwen. 

5. Verschillende online betaalmethoden op je webshop

Laat klanten kiezen tussen verschillende online betaalmethoden. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Daarnaast moet de klant (in de meeste gevallen) de mogelijkheid hebben om achteraf te betalen. 

6. Zorg dat webteksten goed geschreven zijn en maak eigen content

Nepwebshops zijn vaak slecht geschreven of slecht vertaald. Laat zien dat je een betrouwbare shop bent door foutloze teksten te plaatsen. Dat zorgt niet alleen voor betrouwbaarheid, maar ook voor meer duidelijkheid bij de consument en dus een hogere conversie. Daarnaast komt het extra betrouwbaar over als je eigen content schrijft. Misschien kun je blogs schrijven over je producten, achtergrondinformatie geven of tevreden klanten interviewen. Wil je hierover tips of advies? Laat het ons weten via

7. Houd je aan wet- en regelgeving

Een open deur wellicht, maar houd je aan de wet. Zorg voor een helder retourbeleid, houd je aan de Nederlandse garantievoorwaarden, leveringstermijn en de regels met betrekking tot privacy. Weet je niet precies waar je allemaal aan moet voldoen? Sluit je dan aan bij Thuiswinkel.org en je hele website wordt op juridische punten gecheckt tijdens de certificering. Ook houden we je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van wetswijzigingen.

8. Los klachten op

Klanten hebben klachten, dat is nu eenmaal zo. Naast dat ontevreden klanten niet meer bij jouw webshop kopen en je dus klanten verliest, geven ze hun negatieve ervaringen ook nog eens door via reviews, social media, vrienden en familie. Zorg dat je webcareteam daar is waar de klanten zijn, probeer zaken op te lossen en geef ook aan waarom dat soms niet lukt. Onze jurist Vincent Romviel gaf eerder vijf tips voor een tevreden klant

Wat doet Thuiswinkel.org tegen fraude? 

Onder misbruik verstaan wij onder andere het onterecht gebruik van het Thuiswinkel Waarborg-logo, onze naam of onze algemene voorwaarden. Onder fraude verstaan we onder andere het kopiëren van een website, oplichten van consumenten door een nepsite en het onrechtmatig gebruik van de naam van één van onze leden. In samenwerking met de politie pakken wij deze fraudeurs aan. Ook geven we voorlichting voor veilig online winkelen en publiceren deze misbruik en fraude via onze Waarschuwingen en nieuwsbrief. Lees meer over wat Thuiswinkel.org doet tegen fraude.