16 februari 2018

Verwerkingstijd online transactie kan met de helft omlaag

Payment service provider Pay.nl verwerft Acquirer-licentie iDEAL

logo pay.nl

Goed nieuws voor ondernemers: Pay.nl heeft als eerste payment service provider in Nederland een acquirer-licentie verworven voor transacties via iDEAL. Dit stelt Pay.nl in staat om online iDEAL-betalingen aan zijn klanten rechtstreeks te innen en door te betalen, zonder dat daar een partij tussen zit. Met als resultaat een sneller, efficiënter en stabieler betaalproces voor ondernemers die bij Pay.nl zijn aangesloten.

Al jaren is iDEAL de nummer één betaalmethode in Nederland. Om iDEAL-betalingen te accepteren, kunnen online verkopers terecht bij aangesloten banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank (acquirers), of bij een payment service provider (PSP) die als intermediair optreedt. Dit laatste is meestal veel voordeliger. Met de nieuwe licentie biedt Pay.nl nu de kortste betalingsroute tegen de vertrouwde, toch al zeer scherpe tarieven. Dat maakt de diensten van Pay.nl nu ook aantrekkelijk voor collega-PSP’s.

Voordeel voor klanten

Pay.nl is trots op het contract met Currence, de organisatie achter iDEAL die de acquirer-licenties verstrekt. “We staan nu voor online betalingen op hetzelfde niveau als de grote banken”, zegt general manager Olaf Kok. “Daarvoor hebben we flink moeten investeren, zowel technisch in het platform als in de licentie zelf, maar dat is het waard. Het maakt ons minder afhankelijk van derden en het leidt tot betere service aan onze klanten: een stabieler systeem en een halvering van de verwerkingstijd bij het aanmaken van transacties.”

Innovatiekracht

Voor Pay.nl zelf levert de acquirer-licentie ook voordeel op. Kok: “We kunnen nu aanschuiven bij het periodieke overleg tussen acquirers. Zo krijgen we nog kortere, directere lijnen met de banken en beter inzicht in wat daar speelt; dichter bij het vuur kunnen we niet zitten. De kennis die we zo opbouwen, zetten we ongetwijfeld in om weer nieuwe, innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen. Waarmee zij hun omzet sneller kunnen vergroten.” Ook Currence is verheugd met de komst van Pay.nl als nieuwe iDEAL-acquirer. Directeur Piet Mallekoote: “Met Pay.nl als niet-bancaire acquirer krijgen acceptanten meer keuze in grote iDEAL-aanbieders. Dat bevordert concurrentie en meer innovatie rond iDEAL.”

Over Pay.nl

Pay.nl is business partner van Thuiswinkel.org en stond aan de wieg van online betalingen en leidt deze als payment service provider al jaren in goede banen. Het bedrijf biedt een ruim aanbod aan betaalmethoden en richt zich voornamelijk op Nederlandse en Vlaamse ondernemers. Pay.nl onderscheidt zich van andere PSP’s met aanvullende en innovatieve diensten en functionaliteiten, zoals de internationale betaalmethode MyBank, API’s, apps en boekhoudmodules.

Business partner worden? 

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Zij zijn door ons geselecteerd omdat hun diensten meerwaarde bieden aan webwinkeliers. Wil jij ook business partner worden? Bekijk de voordelen.