19 december 2017

“Wij willen de allerbeste aanbieder van alcoholvrije dranken zijn”

alcoholvrij logo

De core business van Alcoholvrij BV is niet moeilijk te raden. Het in 2012 opgerichte bedrijf specialiseert zich in alcoholvrije dranken en levert deze aan zowel zakelijke klanten als consumenten. In een steeds populairder wordende markt onderscheidt Alcoholvrij BV zich van haar concurrentie via een persoonlijke touch: “Wij richten ons niet op onze omzet, maar op de werkelijke behoeften van klanten.”

Aan het woord is Daphne Scholte, manager business development van Alcoholvrij BV. “We hanteren een transparante werkwijze en denken graag met onze klanten mee. Ons doel is om bij issues of vragen altijd binnen vijftien minuten met een gepaste oplossing te komen, ongeacht of het een bedrijf of een consument betreft.”

Alcoholvrij BV richt zich op zakelijke klanten voor catering en relatiegeschenken, maar mkb’ers weten hun website inmiddels ook te vinden voor alcoholvrije bedrijfsborrels en nieuwjaarsrecepties. “Het aanbod van goede en gevarieerde alcoholvrije wijnen, cocktails en biertjes is bijzonder karig in supermarkten en slijterijen”, vertelt Daphne. “En dat terwijl de vraag onder consumenten steeds groter wordt. Vanwege de vergrijzing, maar ook omdat mensen steeds bewuster worden van hun voeding en fitheid.”

Niet de grootste, wel de beste

Om consumenten beter van dienst te zijn, is Alcoholvrij BV onlangs van een webshop overgestapt naar een online platform. Met deze verschuiving neemt het bedrijf ook afstand van het traditionele ketenmodel. “Hierdoor moeten we ons nog beter ontwikkelen in onze nieuwe rol binnen de gehele keten. Bijvoorbeeld door ons te richten op de ontwikkeling van een eigen merk of private label of het opzetten van diensten die aansluiten op de behoeften van onze klanten”, aldus Daphne. “Ons doel hierbij is niet om de allergrootste, maar wel de allerbeste aanbieder van multi-brands in alcoholvrije dranken te zijn.”

Om haar klanten de houvast en zekerheid te bieden die bij een kwaliteitswinkel horen, is Alcoholvrij BV in 2012 ook meteen lid geworden van Thuiswinkel.org. “Het Thuiswinkel Waarborg zorgt voor extra consumentenvertrouwen en alleen dat is al heel waardevol. Daarnaast weten wij dankzij het lidmaatschap ook dat we te allen tijde voldoen aan de voorgeschreven regels en wetten, zodat onze klanten niet voor vervelende verrassingen komen te staan.”

Cross-border ondernemen

Alcoholvrij BV heeft inmiddels ook de weg naar het buitenland gevonden, al richten zij zich daarbij momenteel alleen nog op België. Op zich niet vreemd natuurlijk, want het kleine bedrijf is dicht bij de Belgische grens gevestigd. “Het blijft dan wel raar dat Belgische klanten € 5,- meer aan transportkosten moeten betalen dan iemand die zeg maar in Groningen woont”, vertelt Daphne. “Hiermee wordt cross-border ondernemen wel een uitdaging voor ons, want het traditionele verdienmodel op dit gebied is een lachertje. Kleinere ondernemers kunnen met hun mkb-contracten met postvervoerders niet dezelfde service bieden als de grote jongens, terwijl de consument ons daar wel op afrekent.”

“Het zou fijn zijn als Thuiswinkel.org hier een grotere rol in zou kunnen spelen, bijvoorbeeld door met de logistieke dienstverleners om de tafel te gaan zitten en te onderhandelen over één prijs voor binnen de Benelux. Ik denk dat veel mkb’ers hiermee geholpen zouden zijn”, besluit Daphne.

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid