7 december 2017

Moonen Packaging lanceert op Webwinkel Vakdagen nieuw verpakkingsconcept

Box on Demand: voor iedere specifieke order een doos op maat

Moonen BP

Tijdens de Webwinkel Vakdagen, op woensdag 24 en donderdag 25 januari in Jaarbeurs Utrecht, lanceert Moonen Packaging, business partner van Thuiswinkel.org, een nieuw verpakkingsconcept: Box on Demand. De duurzame verpakkingsleverancier vindt dat het afgelopen moet zijn met inefficiënte en afval verspillende verpakkingsprocessen. Daarom wordt op het grootste e-commerce-event van de Benelux een innovatieve, flexibele totaaloplossing gepresenteerd. Hiermee kunnen op elk moment passende dozen gecreëerd worden, wat resulteert in een reductie van onder meer materiaalgebruik, afvalverspilling en opslagruimte.

Distributie van producten in te grote verzendverpakkingen is nog altijd aan de orde van de dag. Bedrijven die dagelijks verschillende producten verpakken, kopen een breed assortiment aan verpakkingsmaterialen in. “Het inkopen van uiteenlopende verpakkingsmaterialen heeft een aantal grote nadelen. Daarvoor is bijvoorbeeld veel opslagruimte nodig in het magazijn en organisaties hebben in de regel weinig zicht op de inkoopkosten”, vertelt Gert Tabor, Key Account Manager Industry bij Moonen Packaging. “Voor onze totaaloplossing, Box on Demand, hoeft slechts één type verpakkingsmateriaal te worden ingekocht. Hiermee kunnen verpakkingskosten tot wel 40% gereduceerd worden en kan het gebruik van opvulmaterialen verminderd worden met maar liefst 80%.”

Aanzienlijke kostenbesparing

Dankzij het nieuwe verpakkingsconcept wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd, omdat de verpakking op verzoek (on demand) in het juiste formaat wordt gemaakt. Een grote sprong in efficiency en flexibiliteit! In een groeiende e-commercewereld hebben bedrijven geen grote voorraad aan verpakkingsmaterialen meer nodig, waarmee verspilling van inkoopkosten, materialen en opslagruimte wordt voorkomen. Bovendien zijn goed verpakte producten (in een passende omdoos) gedurende het transport beter beschermd en hierdoor worden beschadigingen en daarmee ook retouren beperkt.

Het nieuwe concept bestaat uit eindeloos golfkarton als verpakkingsmateriaal, een verpakkingsmachine en software die exact uitrekent volgens welke indeling en in welk formaat doos de producten het beste passen. “In feite wordt voor iedere specifieke order een doos op maat gemaakt”, aldus Tabor.

Regie in de keten

Moonen Packaging wil met Box on Demand een stap verder gaan dan alleen het leveren van een passende verzendverpakking. “We willen bedrijven helpen hun kosten en CO2- uitstoot binnen de verpakkingsketen terug te dringen. Door producten te verpakken met een passende omdoos worden vrachtwagens efficiënter beladen en kunnen met één rit wellicht twee keer zoveel producten geleverd worden. Op deze manier willen wij ook een bijdrage leveren aan de bewustwording om processen duurzamer te maken.”

Een extra logistiek voordeel wordt behaald wanneer de vervoerder rekent met de factuurmethode Dimensional Weight Pricing (DWP). De verzendprijs wordt in dat geval berekend op basis van het volume van het pakket in plaats van op het gewicht.

Themapresentatie met DHL

Tijdens een themapresentatie op donderdag 25 januari gaat Gert Tabor in gesprek met Wout Woldringh, Product & Marketing Intelligence Manager bij DHL Parcel. Zij spreken over de laatste logistieke trends en hoe de verpakkingsoplossing Box on Demand bijdraagt aan verduurzaming van de logistieke keten. Deze presentatie start om 15.30 uur in Lezingenzaal 11.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commercebranche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner