5 december 2017

Zorg dat je website een https-verbinding heeft

HTTPS in een slotje Onlangs is in het nieuws gekomen dat de browser Google Chrome een opvallende waarschuwing toont aan bezoekers als die een formulier of veld in willen vullen op een website zonder SSL-certificaat.
Het gaat nu niet meer enkel om gegevens zoals wachtwoorden en creditcardgegevens, maar ook om naam, e-mailadres et cetera. Zelfs een simpel contactformulier op jouw website wordt gezien als onveilig. Bezoekers vullen dan toch contactgegevens in en ook daar kunnen criminelen mee aan de haal. 

Je websiteconversie gaat omlaag

Het actief waarschuwen in Google Chrome heeft een groot effect op de websitebezoekers. Het invullen van gevoelige informatie via een onbeveiligde http-verbinding is afgenomen met 23%. Naar verwachting zal het nog verder afnemen sinds de strengere update in oktober. 

SSL-certificaat heeft invloed op Google ranking

Wanneer je geen SSL-certificaat hebt, betekent dit ook dat je een lagere ranking krijgt in de Google zoekmachine. Zorg er dus voor dat je website altijd een SSL-certificaat heeft, zodat jouw websitebezoeker weet dat gegevens via een beveiligde verbinding worden verstuurd.

Meer informatie over https-verbinding

Lees het artikel van Emerce voor meer informatie en voorbeelden van de waarschuwing in Google Chrome.