4 december 2017

XS Awards: “Het winnen van deze award gaf ons ook intern een enorme boost”

Foto van de shoppingawards vorig jaar.

Op 8 maart staat de uitreiking van de Shopping Awards XS weer op het programma. Tijdens een feestelijke ceremonie worden de prijzen voor de beste kleine webshops uitgereikt. De inschrijving voor deze prestigieuze awards is inmiddels gestart. Thuiswinkel Zakelijk-lid Zamro won in 2017 de award voor beste starter en vertelt graag over hun ervaringen voor, tijdens en na de uitreiking. 

Zamro werd in februari 2016 opgericht en is een webshop met technische (machine)onderdelen en gereedschappen van topkwaliteit. Inmiddels heeft de pure player een assortiment van meer dan 550.000 technische onderdelen en gereedschappen en verkoopt Zamro ook al over de grens, in België en Duitsland. Mede dankzij deze buitengewoon snelle groei, won de webshop in 2017 de Shopping Award voor Beste Starter. We spraken hierover met Marieke Hermans, marketingmanager bij Zamro.

Waarom hebben jullie je vorig jaar ingeschreven voor de Awards?

“Door onze deelname aan de Shopping Awards XS wilden we de ambitie van Zamro laten zien. Daarnaast was het voor ons een unieke kans om onze propositie door een vakjury te laten beoordelen. Aan de hand van hun op- of aanmerkingen konden we ons bedrijf nog beter maken. En ten slotte waren we ervan overtuigd dat we met het unieke b2b-concept van Zamro een serieuze kans op de award zouden hebben.”

Waarom hebben jullie de Award voor de Beste Starter gewonnen?

“De jury was van mening dat wij een b2b-concept hadden ontwikkeld dat was gebaseerd op de best practices uit de b2c-branche. Hierbij kun je denken aan het vergelijken van producten, SEO-optimalisatie en het inzetten van retargeting. Daarnaast vond de jury ons bedrijf zeer verfrissend en vernieuwend. Ze waren onder de indruk van het feit dat wij in een vrij traditionele markt snel online tractie konden genereren, door in een snel tempo een breed assortiment op het gebied van maintenance, repair en operations aan te bieden. Over het algemeen gebeurt dit nog zeer gefragmenteerd en daar is Zamro handig op ingesprongen.”

“Ook waren de juryleden zeer te spreken over het bestelgemak bij Zamro. Klanten kunnen bijvoorbeeld een bestelling plaatsen zonder dat zij een account hoeven aan te maken. We hebben hierbij goed nagedacht over de focus van een heel specifieke doelgroep van ongestructureerde inkopers en kwamen tot de conclusie dat dit het makkelijkst schaalbare businessmodel met internationale potentie was. Dit past natuurlijk perfect bij onze ambitie om in een snel tempo Nederland, Europa en wellicht de rest van de wereld te veroveren.”

Hebben jullie de award vervolgens gebruikt in jullie communicatie?

“Uiteraard. We waren bijzonder blij met deze erkenning en trots dat we dit met z’n allen
op zo’n korte termijn voor elkaar hebben gekregen. We gebruiken het logo van de Shopping Awards in onze e-mails en op onze website. Daarnaast noemen we de overwinning standaard in onze pr-berichten. En de award zelf heeft natuurlijk een mooi plekje in ons kantoor gekregen, zodat we vaak worden herinnerd aan deze mooie prestatie.”

Wat heeft de overwinning jullie opgeleverd? 

“Om te beginnen heeft de Shopping Award ons heel veel media-aandacht gegeven, vooral van de specifieke e-commercemedia. Dit is natuurlijk van onschatbare waarde voor een nieuwkomer zoals wij. Daarnaast zorgde onze overwinning voor een interne boost. Ons team heeft hard gewerkt om de webshop in vier maanden tijd op te zetten en dan is dit een mooie erkenning. Tot slot zorgt deze award voor extra vertrouwen richting onze aandeelhouder, ook niet onbelangrijk natuurlijk.”

Schrijf je nu in voor de Shopping Awards 2018

De inschrijvingen voor de Shopping Awards zijn geopend! Ben jij een ambitieuze Nederlandse webwinkel, een omnichannel retailer of een game changer in de (e-)retail wereld? Schrijf je dan in voor de Shopping Awards. Inschrijven kan tot en met 27 januari 2018. 
Schrijf je nu in!
Leden van Thuiswinkel.org ontvangen korting op de inschrijfkosten!