28 november 2017

Het belang van reviews tijdens de feestdagen

Man die review geeft

De feestdagen staan weer voor de deur en dat is altijd een drukke periode voor webwinkels. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je het maximale haalt uit de verkopen rondom Sinterklaas en kerst? Hieronder geven we vijf redenen waarom reviews tijdens de feestdagen niet mogen ontbreken in je webshop.

1: Relevantie van reviews

Volgens onderzoek leest 92% van de consumenten reviews. Daarbij vinden ze een sterrenclassificatie de belangrijkste factor om een webshop te beoordelen. De Nederlandse consument hecht steeds meer waarde aan een beoordeling door een gelijke.

2: Wat is het betrouwbaarst?

Reviews via onafhankelijke reviewpartijen zijn in de ogen van de klant het betrouwbaarst. Zij worden gezien als onafhankelijk, waardoor de consument erop kan vertrouwen dat er niet wordt gesjoemeld met de reviews.

3: Negatieve reviews

Geloof het of niet, maar ook negatieve reviews zijn goed voor de verkopen. De ‘sweetspot’ van reviews blijkt te liggen tussen de 4.2 en 4.5. Onderzoek laat zien dat de verkopen dalen als de score hoger komt te liggen. Wek dus niet de schijn dat je webshop perfect is, want dit werkt averechts. Bovendien is negatieve feedback vaak de feedback waar je het meest aan hebt. Neem deze dus ook serieus.

4: Betere vindbaarheid

Vergroot je online vindbaarheid! Omdat consumenten reviews belangrijk vinden, vindt Google dat ook. De zoekmachine laat namelijk de resultaten van de reviews zien bij de zoekresultaten. Dit doen ze door bij een zoekopdracht oranje sterren onder de URL van de website te plaatsen. Naast de betere vindbaarheid trekt dit ook onmiddellijk de aandacht van de consument. Zeker tijdens de feestdagen kan dit bijzonder waardevol zijn.

5: Automatiseren

Reviews zijn allemaal automatisch te verzamelen. Je kunt ervoor kiezen om elke klant na een aankoop een mail te versturen met de vraag om het aankoopproces te beoordelen. Hierdoor zit het ‘vers’ in het geheugen van de klant en is het bovendien betrouwbaar omdat er alleen een mail wordt verstuurd naar klanten die ook daadwerkelijk iets hebben gekocht.

Thuiswinkel Reviews

Ook Thuiswinkel.org geeft een reviewsysteem uit, samen met marktleider KiyOh. Voor leden van de belangenvereniging is dit de goedkoopste aanbieder op de markt. Benieuwd naar de voordelen die ons reviewsysteem jou kan bieden?

Bekijk de voordelen van Thuiswinkel reviewsof check hoe andere leden reviews gebruiken.