17 oktober 2017

Optimaliseer je mobiele webshop door te testen met eindgebruikers

mevrouw zit op haar telefoon Donderdag 5 oktober organiseerde Testbirds in samenwerking met Thuiswinkel.org de webinar: Succesvolle mobiele webshop? Test met je eindgebruikers! Projectmanager Arno van der Born legde hierin uit welke uitdagingen een rol spelen bij de ontwikkeling en het onderhoud van webshops en waarom het testen met eindgebruikers belangrijk is.

Uitdagingen voor webshops

Er zijn vier grote uitdagingen die webshops er in veel gevallen van weerhouden om succesvol te zijn. Allereerst is er het gevaar van tunnelvisie. Webshophouders ontwikkelen hun online webshop vaak op basis van aannames en denken te weten wat werkt voor hun eindgebruikers. En voor de mobiele webshop geldt hetzelfde. Dit toetsen ze helaas niet altijd. Ten tweede is er vaak een gebrek aan resources, waardoor webshophouders niet per se een focus hebben op eindgebruikeronderzoek. Wellicht hebben ze niet de kennis of mankracht in huis om te ontdekken wat bezoekers echt van hun webshop vinden. Verder is het een uitdaging dat er steeds meer nieuwe devices, modellen en softwareversies op de markt verschijnen. Werkt jouw mobiele webshop goed op al die verschillende toestellen, resoluties en softwareversies? Tot slot is er de doelgroeprelevantie. Hoe weet je of jouw webshop aansluit bij de verwachtingen en wensen van jouw (potentiële) klanten? Hoe ga je deze uitdagingen te lijf?

Het belang van testen

Door te testen ontdek je wat wel en wat niet werkt op je mobiele webshop. Je haalt hiermee fouten uit de webshop en verbetert de klantervaring. Sterker nog, een goed werkende webshop werkt retentie- en conversieverhogend. Wanneer een knop in het betaalproces niet werkt, is een concurrent zo gevonden. Testen is daarom van groot belang en testen met eindgebruikers is hierin bijzonder waardevol. Het zijn namelijk je eindgebruikers die bepalen of jouw webshop een succes is of niet.

Crowdtesting

Crowdtesting helpt je om de bovengenoemde uitdagingen te lijf te gaan. Crowdtesting is de meest realistische vorm van eindgebruikertesten, doordat de testers testen op hun eigen devices in hun eigen omgeving. Ze registreren hun devices op een testplatform en voorzien hun profiel van eigenschappen zoals leeftijd, beroep, opleiding en meer. De crowdtesterpool is inmiddels zo groot dat iedere doelgroep en eindgebruiker in de crowd te vinden is. Daarnaast zijn ook alle devices en softwareversies in de crowd te ontdekken of het nu om smartphones, laptops of tablets gaat. Zo kunnen ook jouw eindgebruikers met behulp van crowdtesting hun feedback geven op de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van je webshop. De feedback is vervolgens in te zetten om de webshop te verbeteren.

In de webinar Succesvolle mobiele webshop? Test met je eindgebruikers! legde projectmanager Arno uit hoe je crowdtesting in kan zetten om de klantervaring voor je webshopbezoekers te verbeteren. Heb je de webinar gemist? Kijk hem dan nu terug en leer hoe crowdtesting retailer OTTO heeft geholpen met het optimaliseren van hun webshop.

Bekijk de webinar terug