11 oktober 2017

Even voorstellen: nieuwe business partner Trunkrs

5 tips om je klanten terug te laten keren

logo trunkrs

Hoe verleid je een bezoeker van je webshop tot een aankoop? Of nog belangrijker: hoe zorg je dat ze terugkomen en nog een keer bij je kopen? De winst van de succesvolle webshops zit in de klantbeleving. Met een optimale klantbeleving creëer je loyale klanten en die herhaalaankopen doen. Deze klantbeleving krijgt de bezoeker op de website, maar ook bijvoorbeeld door een snelle bezorging van de bestelling. Hoe maak jij het verschil en blijf je de concurrentie voor?

In 5 stappen naar onderscheidende dienstverlening

Een van de manieren waarop jouw bedrijf op kan vallen, is door slim gebruik te maken van je customer experience. Je moet ervoor zorgen dat je klanten zo onder de indruk van jouw dienst of product zijn dat er een “wow-effect” ontstaat. Dat effect ontstaat als de verwachtingen van je klant elke keer nét een beetje overtroffen wordt. Hierdoor verras je de klant steeds weer opnieuw, met als gevolg dat de klant terug blijft komen naar jouw webwinkel. Maar hoe overtref je deze verwachtingen?

  • 1. Zorg voor contrast en focus op je belofte
  • 2. Zorg dat je klant “in control” is
  • 3. Zorg dat je zelf “in control” bent
  • 4. Bied een ervaring die écht anders is dan de standaard
  • 5. Biedt loyale en waardevolle klanten speciale benefits

Bezorging, dit is je kans om het verschil te maken!

Gebrek aan invloed op je bezorging en afleveringen van pakketten op een ander adres, zijn de grootste frustraties voor online klanten. Trunkrs is erg snel en bezorgt vaak binnen enkele uren na bestelling. Hierdoor kan de consument goed inschatten of hij of zij thuis zal zijn. Bijna alle vervoerders hebben een Track & Trace pagina, maar Trunkrs zorgt ervoor dat klanten niet alleen hun pakketje realtime kunnen volgen, maar er ook mee kunnen praten!

In control

Als website heb je niet alles onder controle. De bezorging van de bestelling geef je uit handen aan een pakketbezorger. Pakketvervoer is volume, volume is prijs en prijs is efficiëntie. De huidige markt wordt gedomineerd door efficiëntie. Dit gaat vaak ten koste van waar het écht om gaat: de klanttevredenheid! Je moet de flexibiliteit kunnen bieden die de klant van je vraagt. Bijvoorbeeld door de klant zelf te laten kiezen en aanpassen waar het pakket bezorgd moet worden, het liefst op een zelfgekozen tijd. Zo heb je er weer een boel tevreden klanten bij. 

Beleving, dit is je kans om het verschil te maken!

Een ander voorbeeld is de speelgoedwinkel Hamleys. Dit bedrijf is al meer dan 250 jaar oud en blijft klanten verrassen door ervoor te zorgen dat kinderen vanaf het moment dat ze de winkel binnenkomen dolgelukkig worden. De vliegtuigjes vliegen door de lucht en zeepbellen worden door de winkel geblazen door het personeel. En ze bieden extra service: laat je aankoop gratis thuis afleveren, dat scheelt sjouwen.

Meer informatie

Benieuwd wat Trunkrs voor jouw organisatie kan betekenen? Meer informatie vind je op de website www.trunkrs.nl. Mailen kan uiteraard ook via 

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner