10 oktober 2017

Shopping Today case: Holbox vindt zichzelf opnieuw uit met KartonnenWinkel.nl

boek die is gevouwen met een plant erop

Holbox is een B2Bfamiliebedrijf uit Echt dat kartonnen displays voor retailers maakt. Ze verzorgen alles zelf, van de eerste schets naar productie tot en met het transport naar de winkel. Chantal Hol, CCO bij Holbox, vertelt hoe deze ‘traditionele’ onderneming niet alleen is gedigitaliseerd, maar zichzelf ook heeft bewezen in de consumentenmarkt. KartonnenWinkel.nl is een verrassende webshop waar je gepersonaliseerde kartonnen stand-ups, accessoires, cadeauverpakkingen en zelfs meubels kunt bestellen. 

Out-of-the box: kartonwinkel.nl!

“Wij zijn de hele dag bezig met creatie”, dat is waar Chantal mee start. Holbox kenmerkt zichzelf door creativiteit en dankzij deze kracht wist het bedrijf flexibel in te spelen op de alsmaar veranderende markt. De fysieke retail bestelt steeds minder displays en daarom heeft Holbox gezocht naar nieuwe manieren om creatief karton te verkopen. In eerste instantie gekoppeld aan een duurzaam doel. Chantal legt uit: “Van restkarton maakten we kartonnen bloemetjes die die wij als relatiegeschenk aan onze klanten gaven. Deze werden enorm goed ontvangen door onze klanten en namen tijdens beurzen gretig aftrek. Dit succes bracht ons op het idee om de consumentenmarkt verder uit te testen in de vorm van de nieuwe bv KartonnenWinkel.nl.

Personalisatie is populair onder consumenten

Via Facebook heeft KartonnenWinkel.nl diverse ideeën voor producten getoetst. Zoals dat vaker gaat met startups, was dit met wisselend succes. “Via Facebook kun je goedkoop en snel je producten testen onder consumenten. Let daarbij wel op want je kunt ook kwetsbaar zijn. De consument reageert snel en kritisch”, vertelt Chantal. “De kartonnen stand-ups van pandaberen tijdens de pandarage deze zomer vielen bijvoorbeeld tegen, omdat ze te duur waren. Maar de Superpapa-stand-up met de foto van je eigen vader erop was tijdens Vaderdag een daverend succes.” De succesfactor? Personalisatie! 

B2B of B2C? 

Alhoewel KartonnenWinkel.nl is ontstaan vanuit het idee om aan consumenten te verkopen, vertelt Chantal dat Holbox de webshop steeds meer openstelt voor B2B-verkopen. “Kleine ondernemingen hebben ook behoefte aan maatproducten in kleine oplagen. Dat lukte voorheen niet bij Holbox, maar dankzij KartonnenWinkel.nl kan een oplage van één stuk nu wel.” Op de vraag hoe de website op beide doelgroepen aansluit, laat Chantal weten dat dit nog passen en meten is. “De site is momenteel heel erg op de beleving gericht met veel sfeerbeelden. We gaan de shop nu iets productgerichter maken en meten hoe dit werkt.” 

Meer leren?

Download de presentaties van Shopping Today. 

Over Holbox 

Holbox is de moederonderneming van KartonnenWinkel.nl, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van kartonnen displays voor de retail. Het familiebedrijf is een grote speler in Europa, met kantoren in Duitsland, België en Frankrijk en een fabriek in Polen. 

Wil je meer weten over het bedrijf? Kijk op Holbox.nl of KartonnenWinkel.nl!

Meer weten?

Wil je meer informatie over het B2B-keurmerk of direct lid worden?
Lees meer