9 oktober 2017

Een wereld vol mogelijkheden met een .shop-domeinnaam

Business Partner Yourhosting

Nederland staat op de vijfde plek op de wereldranglijst als het gaat om registraties met een .shop-domeinnaam. De populariteit van een .shop-domeinnaam neemt steeds verder toe en als je als ondernemer nog mee wilt met deze trend, is dit het moment. Er zijn nu nog voldoende domeinnamen voor webshops beschikbaar, waardoor de kans op een goede domeinnaam groot is. Voor dit interview vroegen wij Bart Carlier, algemeen directeur van Yourhosting, alles over .shop en het belang van goede (responsive) landingspagina’s.

Als onderdeel van Yourholding heeft Yourhosting meer dan een miljoen domeinnamen in beheer voor meer dan 160.000 klanten. “Een deskundig en gedreven team van technologiespecialisten werkt 24 uur per dag aan de best mogelijke performance, uptime en support voor de IT-omgeving van klanten”, zegt Bart met gepaste trots. Yourhosting was, als grootste hostingprovider van Nederland, volgens GMO Registry (de uitgevende instantie van .shop-domeinnamen) de juiste partij om samen met Thuiswinkel.org een boost te geven aan de afname van .shop-domeinnamen.

Een professionele en betrouwbare indruk

“Uit recent onderzoek blijkt dat .shop-domeinnamen een professionele en betrouwbare indruk maken op bezoekers. De bezoeker verwacht hierbij een webshop waarop ze gemakkelijk producten kunnen kopen en waar ze goede service krijgen. En dat is ook precies de bedoeling”, vertelt Bart.

Op dit moment heb je als ondernemer voldoende keuze aan .shop-domeinnamen. Mocht het zo zijn dat de naam die jij in gedachte had al vergeven is, dan heeft Bart de volgende tip: “Kijk verder naar je aanbod, voeg bijvoorbeeld een plaatsnaam toe of geef de doelgroep aan in je domeinnaam. Vaak zijn de mogelijkheden eindeloos als je iets creatiever denkt.”

Een (responsive) landingspagina

Veel winkels en webshops zien hun verkopen significant stijgen in aanloop naar de feestdagen en steeds meer consumenten doen hun aankopen online. Het is daarom van belang om met een goede actie aanwezig te zijn op verschillende kanalen. “Benader klanten met een goede, herkenbare domeinnaam en zorg dat ze terechtkomen op een speciaal voor de actie ingerichte landingspagina”, aldus Bart. “Met ‘.shop’ in de domeinnaam is er meteen een actie duidelijk, waardoor de klant eerder geneigd is om te kopen.”

Bovendien is mobiel verkeer steeds belangrijker, dus een landingspagina moet zeker ook responsive zijn. Bij het afnemen van een .shop-domeinnaam via Yourhosting ontvang je gratis MijnWebsite Lite, waarmee je gemakkelijk een responsive landingspagina kunt maken. De templates (120 stuks) zijn gemakkelijk aan te passen met eigen tekst en afbeeldingen.

De laatste tip die Bart ondernemers met een webshop wil meegeven, is om het zichzelf gemakkelijk te maken. “Want door te kiezen voor gebruiksvriendelijke kant-en-klaar oplossingen kun jij je richten op de dingen waar je goed in bent, zoals het (door)ontwikkelen van je producten en diensten en het bedienen van je klanten.”

Gratis.shop-domeinnaam

Leden van Thuiswinkel.org krijgen een .shop-domeinnaam het eerste jaar geheel gratis van Thuiswinkel.org en Yourhosting. Registreer jouw eigen .shop-domeinnaam via www.thuiswinkel.shop.