1 november 2017
Persbericht

Thuiswinkel.org lanceert campagne tegen frauduleuze webshops

Voorkom een online shoppingfail

Met de enorme groei van de Nederlandse e-commercemarkt stijgt ook het aantal malafide partijen dat hier misbruik van wil maken. Daardoor worden steeds meer Nederlandse consumenten de dupe van oplichting of misleiding. Om die reden lanceert Thuiswinkel.org vandaag in samenwerking met Grey Amsterdam de campagne “Voorkom een online shoppingfail” waarin consumenten bewust worden gemaakt van de risico’s van online shoppen en hoe zij deze met het Thuiswinkel Waarborg kunnen vermijden.

#onlineshoppingfails

Met de nieuwe campagne informeert Thuiswinkel.org aan de hand van online miskopen consumenten over de aanwezigheid van onbetrouwbare webshops en de risico’s van online winkelen. Op deze manier wil de belangenvereniging hen zoveel mogelijk behoeden voor zogenoemde online shoppingfails. Niet onbelangrijk, want consumenten geven steeds meer geld uit via online shopping.

Bekijk de campagne en de bijbehorende video’s op www.thuiswinkel.org/veiligonlineshoppen

Continue e-commercegroei

Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor blijkt dat Nederlanders in het eerste half jaar van 2017 ruim € 10 miljard online hebben uitgegeven. Hiermee is de online omzet vergeleken met de eerste zes maanden van 2016 met 13% gestegen. Ook het aantal webwinkels blijft groeien, want in 2016 waren er ruim 32.000 pure webwinkels, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar eerder.

Kortom, de Nederlandse e-commercemarkt groeit exponentieel en ook de bedragen die we gemiddeld online besteden, worden hoger en hoger. Het consumentenvertrouwen in online shoppen groeit alsmaar verder en daar proberen anderen dagelijks misbruik van te maken.

Thuiswinkel Waarborg

Door alleen te shoppen bij webshops die het Thuiswinkel Waarborg voeren, ben je ervan verzekerd dat je geen miskoop doet. Het keurmerk toont aan dat deze online winkels een strenge certificering op juridisch, fiscaal en ict-technisch gebied hebben doorlopen. Hierdoor kun je bij het Thuiswinkel Waarborg rekenen op belangrijke zekerheden, zoals de borging van privacy, een veilige betaling en duidelijke prijzen, zonder verborgen kosten.

Mocht een online bestelling alsnog niet geheel naar wens zijn, kun je bij webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg rekenen op veertien dagen bedenktijd. Daarnaast stellen zij alles in het werk om eventuele klachten naar volle tevredenheid van de consument op te lossen. En mocht dit om enige reden helaas niet lukken, hebben consumenten altijd de mogelijkheid om naar de onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel te stappen. Consumenten kunnen dus met een gerust hart online aankopen doen bij leden van Thuiswinkel.org.

Meer weten?

Wil je meer weten over de campagne "Voorkom een online shoppingfail" en/of de bijbehorende video's bekijken? Neem dan snel een kijkje op onze pagina Veilig online shoppen.