30 oktober 2017

Ga met je bedrijf de grens over!

Business partner UPS

De exporteconomie groeit, in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Dat betekent dat binnenkort niet alleen de Nederlandse bedrijven jouw concurrent zijn, maar ook de buitenlandse. Dat maakt het extra belangrijk voor jou als ondernemer om ook naar andere markten te kijken, want je kunt niet achterblijven. Uit onderzoek van UPS blijkt dat 23% van de Nederlandse mkb’ers al exporteert, een groei van 7% ten opzichte van vorig jaar. Daarmee staat Nederland op de zevende plek binnen Europa.

Elk jaar onderzoekt UPS, business partner van Thuiswinkel.org, de exportmarkt om waardevolle inzichten op te doen voor mkb’ers. Zo blijkt bijvoorbeeld uit het onderzoek dat (Europese) exporterende mkb’ers 30% succesvoller zijn dan hun niet-exporterende collega’s.

Vier redenen om te exporteren

Om je een inzicht te geven in de voordelen van cross-border zakendoen, geven we je hieronder vier redenen waarom je nu moet beginnen met exporteren.

 1. Exporterende mkb’ers zijn succesvoller

  Er is een versterkt verband tussen export en hogere inkomsten bij mkb’ers. Meer dan de helft van de exporterende mkb’ers zegt dat hun omzet in de voorbije drie jaar is gestegen, tegenover 31% van de niet-exporterende mkb’er. Door te exporteren vergroten mkb’ers hun bereik. Een bedrijf met één winkel of kantoor (ook wel een neighbourhood business genoemd), kan hierdoor zomaar uitgroeien tot een miljoenenbedrijf. Bovendien is het vertrouwen in de toekomst van export gestegen; 94% van de Nederlandse mkb’ers verwacht nu dat hun exportvolume in de komende twaalf maanden gelijk blijft of toeneemt.

 2. E-commerce maakt exportgroei mogelijk.

  De razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van online maken het makkelijker dan ooit om je product of dienst in een ander land te verkopen. Online veiligheid was voorheen een drempel voor mkb’ers om online te verkopen, maar dat neemt steeds verder af. De online veiligheid is sterk verbeterd en online verkopen is de norm geworden. Bovendien is het makkelijker geworden om de kosten voor de klant inzichtelijk te maken. Verzend- en douanekosten worden geautomatiseerd en zichtbaar gemaakt voor de bezoeker van de website.

 3. Vraag van de klant

  De buitenlandse markt is vrijwel altijd groter dan de binnenlandse markt, zelfs als je Hollandse klompen verkoopt. Die buitenlandse markt zit bomvol mensen die op zoek zijn naar jouw product, en daar ook naar zullen vragen. Voor mkb’ers in Europa is de vraag naar hun product vanuit het buitenland de grootste reden om te beginnen met exporteren. Mensen weten dankzij internet wat er over de grens beschikbaar is en willen dat deze producten of diensten ook toegankelijk zijn voor hen. Men wil deze producten of diensten kunnen aanschaffen zonder barrières.

 4. Nederland handelsland
 5. Ondanks dat veel Europese mkb’ers beginnen met exporteren omdat een buitenlandse klant naar hun product vraagt, ligt dat niet echt in lijn met de Nederlandse handelsgeest. Nederland is dan ook de uitzondering op de regel, want Nederlandse mkb’ers beginnen het vaakst met exporten omdat zij willen innoveren en nieuwe markten willen bereiken. Ze willen niet afhankelijk zijn van een enkele markt, maar een bredere fundering onder hun bedrijf opbouwen. En door van jouw bedrijf een exporterend bedrijf te maken, draag je bij aan het imago van Nederland als handelsland.

‘E-Commerce Connect! What’s going on cross-border’

Op 9 november organiseert UPS E-Commerce Connect! Tijdens dit event neemt UPS de bezoekers onder andere mee in een website-optimalisatiegesprek met een echte klant. Leerzaam om te zien, maar nog belangrijker, winstgevend om het ook zelf eens te doen. Daarnaast delen externe sprekers van Suitsupply en GoCustomized hun exportervaringen en praat Margreeth Pape van Thuiswinkel.org over het internationale label. Klik hier als je je wilt inschrijven voor het event!

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
 • Vertrouwen van klanten
 • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
 • E-commerce onderzoeken en rapporten
 • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
 • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner