18 september 2017

Meer succes met je mobiele webshop? Test met je eindgebruikers!

Save the date! Thuiswinkel Webinar

Vrouw die mobiel vasthoud

Hoe ontdek je wat de webshopbezoeker van jouw mobiele webshop vindt? En hoe werkt een mobiele webshop op al die verschillende apparaten en besturingssystemen? Door te testen ontdek je wat er wel en wat er niet werkt in je mobiele webshop. Volg op 5 oktober de Thuiswinkel Webinar, die in samenwerking met business partner Testbirds wordt gegeven, en leer hoe jouw mobiele webshop succesvoller wordt.

Als webshop kun je niet meer zonder een mobiele webshop. Het doen van online aankopen via een desktop is de laatste jaren sterk gedaald; waar in 2016 nog 82% van de online bestedingen via een desktop werd gedaan, is dit percentage in 2017 gedaald tot 77% (Thuiswinkel Marktmonitor, september 2017). Het verloren aandeel gaat vooral naar de mobiele apparaten: tablets en smartphones. De hoogste tijd dus om jouw mobiele webshop succesvol(ler) te maken!

De uitdagingen en het belang van testen

Als webshop kun je voor grote uitdagingen komen te staan wanneer je een mobiele webshop hebt of gaat maken. Er zijn niet alleen veel verschillende soorten mobiele devices, maar ook veel besturingssystemen. Hoe ga je met deze device diversity om? Een andere grote uitdaging is het relevant zijn bij je doelgroep. Hoe kom je erachter wat de webshopbezoeker van jouw mobiele webshop vindt?
Door te testen ontdek je wat er wel en, belangrijker, wat er niet werkt in jouw mobiele webshop. Het is van belang om in ieder stadium te testen: zowel voor, tijdens als na de ontwikkeling. Ontdek wat de eindgebruiker, jouw (potentiële) klant, van jouw mobiele webshop vindt én voorkom fouten.

Drie key take-aways van de webinar

Wat ga je leren tijdens de Thuiswinkel Webinar? Na het volgen van de webinar kun je de volgende drie vragen beantwoorden:

  1. Wat zijn de grootste valkuilen voor een mobiele webshop
  2. Waarom is testen met eindgebruikers belangrijk?
  3. Wat zijn de uitdagingen voor de mobiele webshop van de toekomst?

Spreker: Arno van der Born

De Thuiswinkel Webinar wordt verzorgd door Arno van der Born, projectmanager voor Testbirds Benelux, business partner van Thuiswinkel.org. Arno heeft Communication & Multimedia Design gestudeerd en werkte vóór zijn dienstverband bij Testbirds als Digital Consultant Conversieoptimalisatie bij Simpl Digital.

Meld je gratis aan

De webinar is op 5 oktober om 11.00 uur door iedereen gratis te volgen en tijdens de webinar kun je live al je vragen stellen aan Arno. Registreer je dus voor de webinar en ontvang 1 Permanente Educatie (PE)-punt voor het e-Academy register. Schrijf je gratis in voor het register en maak je expertise zichtbaar.

Meld je hier gratis aan