11 september 2017

Webshopsoftware van de toekomst: alles-in-een, kan dat écht?

Thuiswinkel webinar door Logic4

One way verkeersbord

Er is genoeg software voor startende webshops, maar waar kies je voor als je al een paar stappen verder bent als ondernemer? Wat moet je bijvoorbeeld hebben als je B2B met B2C wilt combineren? En waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste software? Dit soort vragen komt Jorgos Thravalos, Business Developer bij Logic4, regelmatig tegen in de praktijk. 

Jorgos begint in deze webinar zijn verhaal met een introductie over het ontstaan en de groei van Logic4 als leverancier van e-commerce- en bedrijfssoftware. Door een sterk stijgende vraag uit de markt naar geïntegreerde software is het bedrijf dat begon op een zolderkamertje nu uitgegroeid tot een hecht team van ruim twintig medewerkers. 

Losse eilandjes

Iets wat voor veel ondernemers herkenbaar zal zijn, is het beeld van allerlei losse ‘eilandjes’. Een financieel gedeelte, een webshop, ordermanagement, CRM, online/offline, logistiek en ga zo maar door. Het grootste nadeel hiervan is volgens Jorgos dat het team in een handelsorganisatie niet efficiënt kan werken. Verder noemt hij uitdagingen als meerdere partijen die verantwoordelijk zijn, hoge onderhoudskosten, veel tijd nodig voor webshoponderhoud en geen inzicht in actuele cijfers.

“Wat je uiteindelijk wilt, is dat je een product toevoegt en dat dit direct op meerdere plekken beschikbaar is. Zonder dat daar synchronisatietijd tussen zit. Dat geldt ook voor de klant. Als hij inlogt in zijn webomgeving, wil hij direct kunnen zien wat hij heeft besteld. Of dat nou via de webshop, telefoon of aan de balie is geweest. Als je een goede online beleving wilt creëren, dan moet je toewerken naar een soort servicecentrum waarin de klant alles kan vinden wat op dat moment voor hem van belang is.” 

Centraal systeem

Jorgos vervolgt zijn verhaal met hoe dat mogelijk gemaakt kan worden: een situatie waarin zowel de medewerkers van het bedrijf als de klant hun informatie halen uit hetzelfde centrale systeem. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een alles-in-een-oplossing zoals de Logic4 Commerce Suite? “Alle processen komen erin samen, overal staan dezelfde gegevens, iedereen kan locatieonafhankelijk werken vanuit de cloud, B2B en B2C kunnen er allebei uit worden bediend en uiteindelijk levert het tijdsbesparing en blije klanten en medewerkers op”, legt Jorgos uit.

“We zien steeds meer dat de grens tussen B2B en B2C vervaagt. Juist die combinatie wordt steeds belangrijker. Veel groothandels gaan via een webshop ook direct aan consumenten verkopen, terwijl menig (r)etailer ook graag de zakelijke markt wil gaan bedienen”, vervolgt Jorgos. “Maar voor deze doelgroepen heb je wel te maken met verschillende functionaliteiten. Bij B2B zijn bijvoorbeeld prijsafspraken, voorraadbundels en registraties heel belangrijk. In de B2C-markt is het toch meer dat een klant komt, koopt en weer doorgaat. Herhaalaankopen zijn hier een stuk lager. Daarnaast is er qua beleving in de webshop nog heel veel winst te behalen binnen B2B.”

Uiteindelijk is het doel bij Logic4 om bedrijven te helpen om tijd te besparen. “Als er geen tijdsbesparing mogelijk is, dan is het ook niet altijd handig om over te stappen naar een nieuw systeem. Kijk dus goed naar wat je nu handmatig doet en wat je geautomatiseerd zou willen gaan doen.”

Webshopsoftware kiezen

  • Zoveel mogelijk functionaliteiten en gemak. Er zijn heel veel losse webshopsystemen, dus kijk bij een volgende stap goed naar de integratiemogelijkheden. En zorg ervoor dat het pakket ook met je bedrijf mee kan groeien.
  • Continue doorontwikkeling. Aan maatwerk hangt vaak een flink prijskaartje, maar het is niet nodig om steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Je kunt ook kiezen voor een standaardoplossing, want dat hoeft zeker niet te betekenen dat je vastzit in een bepaald stramien.
  • Focus op traffic en conversie. Je wilt dat de bezoeker een klant wordt en dat de software daarop is ingericht. Daarnaast is het sterk als je overkomt als specialist in je branche via blogs, video’s en goede productinformatie. 
  • Cross- en upsell. Denk hierbij aan standaarddingen als “Andere klanten kochten ook” in het winkelmandje. Heb je echter een B2B-webshop, dan wil je bezoekers niet vermoeien met alternatieven. Zij willen inloggen en gemakkelijk en snel bestellen.
  • Geavanceerde bestelstraat. Een one-page checkout en uitgebreide betaalmogelijkheden zijn daar heel belangrijk in.
  • Vrije designkeuze. Dit houdt in dat er een schil over je webshop heen ligt, met vrijheid om zelf de uitstraling en indeling te bepalen.
  • Integratie met bedrijfssoftware. Let goed op wat een eventuele koppeling precies wel en niet kan, of kies voor een alles-in-eenpakket waar dit al in zit verwerkt.
  • Meer tips in de webinar

    Weten waar je aan oet denken voordat je gaat overstappen naar andere webshopsoftware, wat er mogelijk is qua datamigratie of hoe Logic4 crowdfunding gebruikt voor de doorontwikkeling van software?