7 september 2017

Vragen over duurzaam verpakken? Bel de helpdesk

Helpdesk verpakkingen

Thuiswinkel.org heeft de laatste jaren de brancheverduurzamingsplannen voor verpakkingen opgesteld. In deze plannen staan concrete doelstellingen voor de verduurzaming van verpakkingen in de e-commercesector. Om online retailers nog beter te kunnen helpen bij het voldoen aan deze doelstellingen, is er nu een helpdesk met experts uit de sector opengesteld.

De brancheverduurzamingsplannen van Thuiswinkel.org, zijn het gevolg van een strikter beleid vanuit de Nederlandse overheid om de verpakkingen in Nederland milieuvriendelijker te maken. Hierdoor moeten we als sector aan kunnen tonen hoeveel verpakkingsmaterialen er gebruikt worden en welke acties we ondernemen om het gebruik van verpakkingen te verduurzamen.

Doelstellingen

In de plannen staan een aantal doelen voor de periode 2015-2017 vermeld. Dit worden de Hoogst Haalbare Doelen (HHD) genoemd:

  1. Gebruik van 100% FSC-materiaal en/of gerecycled materiaal.
  2. Van het plastic dat voor verzendmateriaal wordt gebruikt, bestaat maximaal 90% uit virgin petroleum-based LDPE.
  3. Reductie van de materiaaldikte van 70mu naar 60mu of 50mu voor 70% van de plastic verzendmaterialen.
  4. 100% van het papieren opvulmateriaal is FSC-materiaal en/ of gerecycled materiaal.
  5. 100% van de consumenten worden door webwinkels geïnformeerd over de wijze waarop verpakkingen moeten worden gescheiden.

Omdat het niet voor iedereen even eenvoudig is om aan deze HHD te voldoen, is er een helpdesk geopend waar online retailers terechtkunnen met hun vragen over duurzaam verpakken. De inkomende vragen worden behandeld door verpakkingsexperts van Packz en Partners voor Innovation en zij geven binnen drie tot vijf dagen een gericht advies of verwijzen je door naar de juiste partij.

Contactgegevens helpdesk

Je kunt de helpdesk op twee manieren bereiken:

  • Telefonisch:   087 876 03 27 (tijdens kantooruren)
  • E-mail:           

Meer informatie?

Foto Margreeth Pape

Heb je nog vragen over de helpdesk of over andere onderwerpen op het gebied van verpakkingen en duurzaamheid? Neem dan contact op met Margreeth Pape, adviseur verpakkingen en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org ().