29 augustus 2017

Wat betekent klantdata voor jou?

Vrouw op bank met tas

Een sterk Customer Data Management fundament is voor ieder bedrijf van essentieel belang en een belangrijke voorwaarde om bepaalde Business Case drivers te kunnen realiseren. In de praktijk blijkt echter dat veel bedrijven nog maar aan het begin staan van het proces. Er is voor veel bedrijven nog een lange weg te gaan om Customer Data Management optimaal te kunnen benutten.

Een voorbeeld van een Business Case driver is personalisatie van producten en diensten. Maar ook het vergroten van klantloyaliteit, het verbeteren van klantenservice en het verkrijgen van een beter inzicht in klantgedrag. Bovendien spelen zaken zoals het voldoen aan wet- en regelgeving hierbij een belangrijke rol.

Melody Mijnen, Roger Wegh en Michel Brakenhoff zijn ShoppingTomorrow experts uit de expertgroep Customer Data Management. Als primeur geven zij tijdens Shopping Today een eerste inzicht in de business case achter Customer Data Management en vertellen wat er nodig is om dit in te zetten. Voor een bedrijf is het belangrijk om te kijken welke Business Case drivers van belang zijn om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren en welke data hiervoor nodig is. Met de juiste klantdata en een integraal klantbeeld, kun je een optimale Customer Experience creëren.

Over Melody Mijnen

Bij De Bijenkorf is Melody hoofd CRM en Marketing Intelligence. Melody is gespecialiseerd in customer experience marketing management en is meer dan 15 jaar werkzaam binnen het marketing vakgebied.

Over Roger Wegh

Roger Wegh is partner bij Squadra en gespecialiseerd in Master Data Management en CRM.

Over Michel Brakenhoff

Michel Brakenhoff is associate bij Squadra en gespecialiseerd in CRM. 

Zien we jou ook donderdag 21 september in deFabrique in Utrecht?

Met de slimme inzichten en praktische tips van onder andere de expertgroepen blijf je voorop in de (retail)race! Schrijf je nu in via: http://shoppingtoday.nl/tickets/