12 september 2017

Save the date: Landelijke Inspiratiemiddag Duurzaam Verpakken

Duurzaam verpakken save the date

Op 14 november vindt vanaf 13.00 uur de Landelijke Inspiratiemiddag Duurzaam Verpakken plaats. Dit event is exclusief voor leden van de deelnemende organisaties (waaronder Thuiswinkel.org) en de focus ervan ligt op de realisatie van de brancheverduurzamingsplannen die Thuiswinkel.org de laatste jaren heeft opgesteld. Daarmee is de inspiratiemiddag interessant voor verpakkingsspecialisten, duurzaamheidsmanagers, ondernemers en iedereen die betrokken is bij het verpakkingsbeleid binnen de verpakkende industrie, retail en e-commerce.

De Landelijke Inspiratiemiddag Duurzaam Verpakken wordt georganiseerd door verschillende organisaties, waaronder Thuiswinkel.org, FNLI/CBL/NVG, NCV/NVZ, GroentenFruithuis en Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Gedurende de middag gaan we dieper in op verschillende aspecten uit de brancheverduurzamingsplannen, zoals:

  • het strategisch duurzaamheidsbeleid op het gebied van verpakken;
  • nieuwe onderzoeken en inzichten met betrekking tot ontwerp en recycling; 
  • huidige en toekomstige lanceringen van innovatieve duurzame verpakkingsconcepten;
  • de stand van zaken voor de realisatie van de Hoogst Haalbare Doelen (HHD).

Presentaties van vakgenoten

Het programma voor de inspiratiemiddag staat nog niet vast, maar de volgende interessante sprekers zullen sowieso het podium betreden:

  • Tom Domen, Global Head of Long Term Innovation, Ecover + Method, People Against Dirty
  • Ulphard Thoden van Velzen, Senior Onderzoeker Verpakkingstechnologie, Wageningen UR Food & Biobased Research
  • Dennis van Eeten, Packaging Design & Innovation Manager, Mars Chocolate Europe
  • Roland ten Klooster, Professor Packaging Design & Management, University of Twente
  • Hester Klein Lankhorst, Directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

Gratis toegang

Deze inspiratiemiddag is exclusief voor leden van de deelnemende organisaties (waaronder Thuiswinkel.org) en de toegang is gratis. Er geldt een maximumaantal bezoekers van 150 dus meld je snel aan via de registratiepagina voor de Landelijke Inspiratiemiddag Duurzaam Verpakken.

Meer informatie?

Margreeth Pape Heb je nog vragen over de Landelijke Inspiratiemiddag Duurzaam Verpakken of over andere onderwerpen op het gebied van verpakkingen en duurzaamheid? Neem dan contact op met Margreeth Pape, adviseur verpakkingen en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org ()