28 augustus 2017

Thuiswinkel.org verwelkomt 50e zakelijke lid

Nummer 50 Thuiswinkel Zakelijk

CleanDeal startte in 2013 met de online verkoop van zakelijke schoonmaakproducten. Branchegenoten verklaarden ze voor gek, want waarom zou je online gaan verkopen? Maar met genoeg vertrouwen is het CleanDeal gelukt om door te groeien naar een bekende webshop in Nederland en België. Sinds juli 2017 mag CleanDeal zich het 50e Thuiswinkel Zakelijk-lid noemen. Een mooie reden om ze eens extra in het zonnetje te zetten. We spreken Leen Camerlynck, sinds 2015 e-commercemanager bij CleanDeal.

De slogan van CleanDeal is meer dan helder: beste deal, snel geregeld! CleanDeal investeert vooral in service, omdat dit een belangrijke factor voor retentie is. In combinatie met het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk kan CleanDeal de bezoekers de garantie geven dat zij op alle gebieden passende service krijgen. “De voornaamste reden om lid te worden van Thuiswinkel Zakelijk is om onze kwaliteit en service te laten zien. Het Thuiswinkel Waarborg is onder particulieren al bekend, maar ook in de zakelijke wereld is er behoefte aan een betrouwbaar keurmerk voor B2B-webshops. Elke zakelijke klant is uiteindelijk ook consument en wil zeker weten dat hij zijn aankopen met goede voorwaarden in de juiste webshop doet. Vandaar dat wij ons hebben aangesloten bij Thuiswinkel Zakelijk.”

Zakelijk versus particulier

Bij de oprichting van CleanDeal werd vooral gefocust op de zakelijke markt. “De laatste twee jaar groeit het aantal particulieren dat bij ons bestelt. Inmiddels bestaat ons klantenbestand zelfs voor een derde uit particulieren. Iedereen is welkom bij ons. Wat wij het belangrijkst vinden, is dat we, of het nou voor bedrijven of particulieren is, kunnen voorzien in de behoefte van professionele schoonmaakproducten. In de zakelijke markt merken we dat er een grotere informatiebehoefte is en dat er voor hogere bedragen besteld wordt. Daarnaast keren zakelijke klanten vaker terug.”

Nederland versus België

Als we vragen wat het grootste verschil tussen de Nederlandse en Belgische markt is, begint Leen te lachen. Het cliché blijkt waar: Nederlanders vragen vaker om korting dan Belgen. Zelfs als er al korting wordt gegeven, schromen Nederlanders niet om nog te bellen voor extra korting. Belgen zijn daar duidelijk anders in. Zij accepteren de prijs die op de website staat. Daarnaast is de Nederlandse e-commercemarkt veel verder ontwikkeld. De Belgische markt heeft echter nog veel potentie en groeit nog steeds bijzonder hard. Ook shoppen veel Belgen online in Nederland, al zijn ze nog wel iets terughoudender in het kopen van producten en diensten via internet.

Nu versus de toekomst

“Onze focus ligt in de toekomst voornamelijk op een omnichannelstrategie,” vertelt Leen. In Nederland is CleanDeal een samenwerking aangegaan met Piecom. Zij hebben hun krachten gebundeld en benutten zo elkaars specialismen optimaal. CleanDeal is specialist in e-commerce fulfillment en via Piecom kan CleanDeal schoonmaakadviseurs inzetten als ‘CleanCoach’ voor klanten die dit wenselijk vinden. Op deze manier kan CleanDeal de optimale klantervaring bieden, wat voor deze markt een verrijking is.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het B2B-keurmerk of direct lid worden?
Lees meer