8 augustus 2017

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Piet Coelewij

“Wie nu niet innoveert, raakt achterop”

Piet Coelewij

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 28 juni jl. werd het bestuur van Thuiswinkel.org uitgebreid met drie vooraanstaande personen uit de e-commercewereld. Een van deze nieuwe bestuursleden is Piet Coelewij, CEO van wehkamp. De hoogste tijd om nader kennis met hem te maken.

Waarom wilde je bestuurslid worden van Thuiswinkel.org?

“Thuiswinkel.org speelt een belangrijke rol in het stimuleren van e-commerce in Nederland. Als uitgever van het Thuiswinkel Waarborg zorgt zij voor consumentenvertrouwen en als belangenvereniging biedt zij webshops toegang tot relevante kennis, best practices en netwerken.”

“Ook is het cruciaal dat we ons als e-commercebranche eensgezind opstellen als het bijvoorbeeld op wetgeving aankomt. Natuurlijk moeten consumenten worden beschermd tegen fraudeurs en andere oplichters, maar dat hoeft niet allemaal ten koste te gaan van de conversie en rechten van webshops. Thuiswinkel.org lobbyt in zowel Den Haag als Brussel voor de belangen van de hele sector en probeert zo haar leden verder te helpen. Daarnaast vind ik dat wehkamp, als grote online speler in Nederland, een bijdrage moet leveren aan het verder uitbreiden en versterken van de Nederlandse e-commercebranche.”

Waar kijk je het meeste naar uit in je nieuwe functie?

“Ik ben al lang actief binnen de online wereld, maar heb mijn carrière voornamelijk in het buitenland doorgebracht. Ook in mijn vorige functie speelde de Nederlandse markt maar een minieme rol binnen mijn verantwoordelijkheden. Daarom kijk ik er nu enorm naar uit om nieuwe mensen te leren kennen binnen de Nederlandse e-commercebranche. Ik wil een groot netwerk opbouwen binnen dit vakgebied en als bestuurslid van Thuiswinkel.org kom ik zeker met de juiste mensen in contact om onze sector naar een hoger plan te tillen. Daarvoor wil ik ook mijn buitenlandse connecties aanspreken zodat we kunnen leren van de manieren waarop bepaalde uitdagingen in andere landen worden aangepakt.”

Voor welke belangen van onze leden wil je op gaan komen als bestuurslid?

“Zoals ik al eerder aangaf, geeft het Thuiswinkel Waarborg de Nederlandse consument het vertrouwen om bij onze leden online te shoppen. Voor mij is daarom het belangrijkste dat wij als vereniging ervoor zorgen dat onze leden een consistente kwaliteit leveren aan onze klanten. Hierbij moet je niet alleen denken aan productkwaliteit, maar ook aan veiligheid, service en duurzaamheid. Als een klant zaken doet met een van onze leden, dan moet hij ervan uit kunnen gaan dat hij een fantastische klantervaring voorgeschoteld krijgt.”

“Daarnaast groeit e-commerce natuurlijk extreem snel, maar het online shoppen vormt nog steeds maar een klein gedeelte van de totale retailmarkt. Om het online aandeel verder te laten groeien, moeten we samen nog meer consumentenvertrouwen creëren en mensen stimuleren om online te winkelen. Dat zijn cruciale aspecten om e-commerce nog belangrijker te maken binnen de Nederlandse retailsector.”

“De onderwerpen regelgeving en duurzaamheid vind ik eveneens belangrijke thema’s waarmee ik me bezig wil gaan houden als bestuurslid. Juist op deze vlakken moeten de webshops de handen ineenslaan en elkaar verder helpen. We zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje en door op deze gebieden goed samen te werken en elkaar niet steeds als concurrenten te zien, kunnen we hier allemaal nog heel veel vooruitgang boeken.”

Wat is de grootste uitdaging voor de Nederlandse e-commercesector de komende jaren?

“Als je e-commerce zegt, zeg je innovatie. Webshops moeten continu bezig zijn met het optimaliseren van hun klantenervaring. De Nederlandse markt is natuurlijk relatief klein, dus de schaal en mogelijkheden zijn voor ons kleiner dan bij de grote internationale spelers als Alibaba en Amazon. Vooral voor de kleinere webwinkels is het een grote continue uitdaging om mee te kunnen gaan in de ontwikkelingen. Daarom moeten Nederlandse webshops blijven innoveren, en dat in een omgeving die steeds sneller gaat.”

Op welke manier kunnen wij onze leden het beste verder helpen in jouw ogen?

Ik denk dat Thuiswinkel.org al een heel eind op de goede weg is, maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren kunnen rusten. Zo denk ik dat we onze rol als kenniscentrum nog verder kunnen uitdiepen. We moeten bijvoorbeeld onze leden beter toegang bieden tot onze kennis en best practices. Het onderzoeksplatform ShoppingTomorrow is hier al een mooi voorbeeld van maar ik denk dat we meer kunnen doen. Hoe kunnen we onze leden bijvoorbeeld het beste laten leren van buitenlandse voorbeelden en internationale e-commercegiganten?”

Heb je nog een laatste boodschap voor onze leden?

“Blijf innoveren. We staan nog steeds aan het begin van e-commerce en dit is het moment dat het allemaal gebeurt. Er vinden nu allerlei interessante ontwikkelingen plaats en dat maakt dit de tijd om te innoveren. Als je nu niet actief nadenkt over je volgende stappen, raak je vrijwel zeker achterop.”

Wie is Piet Coelewij?

Piet heeft veel ervaring met leiding geven aan groeiende organisaties in innovatieve en disruptieve bedrijfsomgevingen. Zo trad hij in 1986 in dienst bij Philips, waar hij verschillende seniorposities bekleedde op het gebied van productcreatie en -ontwikkeling. Tussen 2004 en 2006 werkte Piet in China voor Philips Consumer Electronics, waarna hij in 2007 verschillende managementfuncties bij Amazon.com in het Verenigd Koninkrijk vervulde. In 2011 maakte hij de overstap naar Sonos, als MD voor Europa, en keerde hij terug naar Nederland. Sinds augustus 2016 is Piet CEO van Wehkamp Group, het moederbedrijf van onder andere wehkamp.