1 augustus 2017

Toekomstproof winkelgebied

Afbeelding van een futuristisch winkelcentrum

In vrijwel alle Nederlandse binnensteden zijn collectieven actief die via verschillende (marketing)interventies werken aan het toekomstbestendig maken van het winkelgebied (bijvoorbeeld via smart parking en verlichte regelgeving). Veel collectieven worstelen met de vraag welke interventies (op de lange termijn) de meeste toegevoegde waarde hebben voor het winkelgebied. Tijdens zijn presentatie op Shopping Today vertelt David Lansen over het onderzoek dat de expertgroep Future Retail City Center doet naar succesvolle interventies. 

Andere blik

Tijdens Shopping Today deelt de expertgroep haar eerste resultaten. Zo wordt er onder meer inzicht gegeven in de aanwezige collectieven er in Nederlandse binnensteden en in welke interventies zij (kunnen) uitvoeren. De presentatie geeft de laatste stand van zaken van collectieve initiatieven om binnensteden in binnen- en buitenland toekomstbestendig te maken. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden leert David de bezoeker een andere blik te krijgen op lokale samenwerking.

Omnichannel ervaring

David is geboeid door het toetreden van ondernemerscollectieven in de online wereld, zodat winkelgebieden online aanwezig zijn. Volgens hem moeten partijen in winkelgebieden samen nadenken over hoe zij het beste de koppeling kunnen maken tussen de online wereld (het trekken van de aandacht van de klant) en de fysieke omgeving (hoe verleid je de klant naar je winkelgebied?). Dat vraagt om samenwerking, discipline en online strategie.

Over David Lansen

David Lansen is Adviseur Ondernemerscollectieven bij INretail. Deze brancheorganisatie maakt zich hard voor aantrekkelijke winkelgebieden en heeft meer dan 5.500 aangesloten leden uit de non-foodretail, die samen meer dan 15.000 winkelvestigingen hebben in elk type winkelgebied. David is tevens Accountmanager bij het onafhankelijke platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS). Alle ondernemers hebben belang bij een goed functionerend winkelgebied. Daarvoor is een goede samenwerking nodig tussen gemeente, vastgoedpartijen en ondernemers. Alle kennis van de 2.500 winkelstraten en -gebieden in Nederland komt samen in DNWS. Lees meer over David

Shopping Today

Hoe blijf jij bij in de razendsnel ontwikkelende e-commercebranche? Op welk gebied je ook meer wilt leren, Shopping Today bereidt je voor op de digital toekomst. Kom op 21 september 2017 naar Shopping Today om te leren, zodat je webshop in de toekomst (nog) beter kan presteren. Met namen als bijvoorbeeld Kijkshop en Wehkamp belooft het weer een inspirerend event te worden. Lees meer over Shopping Today.

Mis het niet!
Leden en business partners van Thuiswinkel.org en e-Academy relaties bezoeken het evenement gratis of met korting.
Meld je aan