21 juli 2017

De retailmarkt: ‘do or die’

Landkaart waar naar wordt gekeken door mensen

De Nederlandse retailmarkt is volop in beweging en ook het gedrag van klanten verandert continu. Roland Mulder (Gwynt) spreekt tijdens Shopping Today namens zijn ShoppingTomorrow-expertgroep over de noodzaak van het meebewegen met de klant en geeft je nu alvast een sneak peek van zijn presentatie.

Veranderen is noodzaak

Binnen e-commerce zijn er veel ontwikkelingen, ziet ook Roland Mulder, voorzitter van de expertgroep Omnichannel Organization: “Steeds meer bedrijven gaan uit van de klant in plaats van het product. Dit zorgt voor een stroom aan nieuwe initiatieven en innovaties.” Volgens Roland is het noodzaak om te veranderen en mee te bewegen met de klant. “Wie niet weet wat de klant wil en niet meebeweegt, krijgt het zwaar. Het is ‘do or die’ in de retailmarkt.”

Tijdens zijn presentatie op Shopping Today zoomt Roland vooral in op de organisatiekant en de menselijke kant van verandering. Hoe zorg je voor draagvlak voor de verandering naar een omnichannel organisatie? Welke fasen doorloop je in het verandertraject? En hoe veranker je deze verandering in de organisatie?

Sneak peek: Omnichannel Roadmap

Wil jij toekomstbestendig worden en klantgericht werken? Volg dan de presentatie ‘Veranderen naar een omnichannel organisatie’ en leer hoe je dit organiseert. Roland geeft hier alvast één tipje van de sluier: “Met de expertgroep werken we aan een quickscan waarmee je straks exact je startpunt kunt bepalen. Op basis hiervan kun je de Omnichannel Roadmap opstellen en stap voor stap de verandering doorvoeren.”

Over Roland

Roland is al achttien jaar professioneel online op verschillende niveaus. Hij heeft gewerkt in diverse branches, waaronder retail, automotive en travel. Hierdoor heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in e-commerce en omnichannel. Benieuwd naar wat Roland nog meer doet? Lees meer over Roland.