12 juli 2017

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Mieke Veldhuis

“Ik wil een duurzame toekomst voor de volgende generatie”

Mieke Veldhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 28 juni jl. werd het bestuur van Thuiswinkel.org uitgebreid met drie vooraanstaande personen uit de e-commercewereld. Een van deze nieuwe bestuursleden is Mieke Veldhuis, CCO van Bugaboo. De hoogste tijd om nader kennis met haar te maken.

Waarom wilde je bestuurslid worden van Thuiswinkel.org?

“De laatste jaren zijn er enorme verschuivingen te zien in consumentengedrag en het retaillandschap. Er vinden allerlei interessante ontwikkelingen plaats en meestal met een snelheid die bijna niet bij te benen is. Thuiswinkel.org staat hier als belangenvereniging middenin; zij faciliteert en inspireert en neemt als zodanig een belangrijke positie in voor haar leden. Dat spreekt mij enorm aan.”

Waar kijk je het meeste naar uit in je nieuwe functie?

“Ik vind het geweldig om samen te werken met professionals uit het vak. Daarbij maakt het me niet uit of het gaat om grote of juist om kleine spelers; ze hebben allemaal hun eigen kennis en specialismes en dat maakt het juist zo interessant voor mij. Ik hoop dat ik vanuit mijn ervaring de nodige kennis kan bijdragen en dat ik zelf ook nog veel kan leren.”

Zijn er bepaalde onderwerpen waar je je mee bezig wilt gaan houden als bestuurslid?

“Duurzaamheid is een onderwerp waar we bij Bugaboo veel mee bezig zijn en dat mij persoonlijk heel erg aan het hart gaat. Maar de optimalisering van het Nederlandse onderwijs vind ik ook een belangrijk en interessant aspect waarbij ik nauw betrokken wil zijn. Dit zijn twee van de thema’s waar Thuiswinkel.org zich ook intensief voor inzet en samen met mijn medebestuursleden en andere professionals wil ik zorgdragen voor een duurzame toekomst voor de volgende generatie.”

Wat is de grootste uitdaging voor de Nederlandse e-commercesector de komende jaren?

“Ik geloof eigenlijk niet in het hebben van één uitdaging. Volgens mij moeten we eerder spreken van verschillende grote en kleine uitdagingen die met elkaar samenhangen en die in verbanden bekeken moeten worden. De e-commercesector is in beweging en dat is natuurlijk goed. Waar wij voor mogen zorgen is dat we goed meebewegen en zoveel mogelijk voorop blijven lopen.”

Op welke manier kunnen wij onze leden het beste verder helpen in jouw ogen?

“Ik denk dat we als Thuiswinkel.org onze leden het beste van dienst kunnen zijn door betrokken te zijn, goed geïnformeerd te zijn en interessante en relevante kennis te delen. Op die manier kunnen wij onze leden en de hele e-commercemarkt naar een hoger niveau tillen.”

Wie is Mieke Veldhuis?

Mieke volgde de studie Commercial Economics aan de Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam. Na haar afsturen heeft ze verschillende marketing-, sales- en managementfuncties bekleed bij vooraanstaande bedrijven alvorens ze in 2001 aan de slag ging bij Bugaboo. Daar is ze betrokken geweest bij elk aspect van het bedrijf: van het ontwerpen tot de marketing, van sales tot de klantenservice en van HR tot e-commerce. Inmiddels werkt Mieke als Chief Commercial Officer voor Bugaboo en mede dankzij haar veelzijdigheid en overzicht is het bedrijf in staat geweest om zich wereldwijd uit te breiden naar nieuwe markten en categorieën.