6 juli 2017

Pakjes retourneren via de pakketbus: hoe makkelijk wil je het hebben?

Margreeth Pape

Margreeth Pape heeft een drukke baan bij Thuiswinkel.org en runt samen met haar man een hectisch huishouden met twee enthousiaste zoontjes. Mede daarom shopt ze veel online, maar zelfs de bezorging van de pakketjes past niet altijd in haar planning. Om die reden test ze de komende tijd het gebruik van een pakketbrievenbus en neemt ze ons via verschillende blogs mee in haar ervaringen.

Het is al even geleden dat ik een blog over de pakketbus heb gepost. Eigenlijk heb ik alles wat erover te zeggen valt al wel zo’n beetje verteld, maar één ding wilde ik toch nog even uittesten: het retourneren van een pakketje via de pakketbus.

Puur gemak

Naast het ontvangen van pakket kun je met de bus ook pakketten retourneren. Misschien is het gebruik van de pakketbus als retouroptie nog wel een interessantere propositie dan het gebruik van de bus voor het ontvangen van pakketten. In Nederland is het nu eenmaal zo dat het retourkanaal nog niet bijzonder goed is georganiseerd. In veruit de meeste gevallen moet de consument naar een servicepunt om het pakketje weg te brengen. En dat terwijl we het als Nederlanders wel zo normaal vinden om thuis te blijven voor de levering van een pakketje.

Daarnaast zijn de servicepunten nog gekoppeld aan specifieke vervoerders, waardoor je voor elk pakketje wellicht naar een ander servicepunt moet. In het slechtste geval wordt je pakje via een andere vervoerder geretourneerd dan de vervoerder die het pakketje had afgeleverd. Grote kans dat je dan bij het verkeerde servicepunt je pakketje inlevert, met alle gevolgen van dien. Kortom, er zijn meer dan genoeg reden om de retouroptie van de pakketbus te testen.

Geen notificatie

Het retourneren werkt als volgt: je meldt je retour aan via myparcer en vervolgens leg je je pakketje in de bus. Het wordt dan vanzelf opgehaald en verzonden naar het desbetreffende retouradres. Ideaal zou je zeggen. Het enige minpunt hieraan vind ik echter wel dat je eerst de retour moet aanmelden en pas daarna het pakketje in de bus kunt leggen. Aangezien die bus er nu toch al staat, zou het handig zijn als je hem ook tijdelijk kunt gebruiken als opslag van retourpakketjes. En dat je dan vervolgens een herinneringsmelding krijgt om je retour aan te melden.

Zodra je het pakket in de bus doet, gaat er een bericht uit naar de vervoerder. Als de vervoerder dan het pakketje uit de bus haalt, ontvang je hiervan een melding. Wat voor mij niet duidelijk was, was wanneer het pakketje door de vervoerder zou worden afgehaald. Ik kan mij zo voorstellen dat wanneer je al laat bent met retourneren, je zeker wilt weten dat het pakketje op tijd wordt teruggestuurd. Mocht dat niet het geval zijn, dan zou je er altijd nog voor kunnen kiezen om het alsnog zelf even weg te brengen naar een servicepunt.

Opgeruimd staat netjes

Ondanks deze schoonheidsfoutjes blijft het natuurlijk geweldig dat je je retourpakket gewoon in de pakketbus kunt stoppen en dat alles dan voor je wordt geregeld. Niet alleen omdat je dan niet zelf het pakketje weg hoeft te brengen en na hoeft te denken over bij welk servicepunt je moet zijn. Ook omdat je nu niet de hele week pakketjes op je eettafel hebt liggen om jezelf eraan te herinneren dat je die nog een keertje terug moet sturen. De mogelijkheid om je retourpakketje direct in de pakketbus te stoppen, scheelt dus weer een hoop rommel in de woonkamer…

Lees ook de vorige blog(s) over de pakketbrievenbus:

Auteur: Margreeth Pape

Foto Margreeth Pape Margreeth werkt als adviseur logistiek en duurzaamheid voor Thuiswinkel.org. Voor vragen over deze blog en andere kwesties rondom logistiek en duurzaamheid, kun je haar bereiken via .