29 juni 2017

Inspirerende ledendag werpt een blik op de toekomst

Afbeedling van leden van Thuiswinkel.org in een zaal

Gisteren vond de Thuiswinkel.org-ledendag en -BBQ plaats bij het inspirerende Inn Style te Maarssen. Samen met meer dan 100 bezoekers werd er kennis en inspiratie gedeeld vanuit de verschillende commissies van Thuiswinkel.org. De nodige onderwerpen kwamen hierbij aan bod, variërend van B2B tot Digital Transactions. Als afsluiting gaf Ine Polak van GfK onze leden een blik op de nieuwe generatie shoppers.

De commissies openen hun vergaderdeuren

De commissies E-commerce, B2B, Digital Transactions, Logistiek, Consumentenrecht & Privacy, Responsible E-commerce en Fraude & Veiligheid gaven de leden een exclusief kijkje in de keuken. Dit deden ze in de vorm van inspirerende sessies. 

Zo inspireerde Linda de Lange van Greetz namens de commissie B2B de bezoekers met de zakelijke propositie van Greetz. Vertelde Martijn Hos, namens de commissie E-commerce alles over platformen, monopsonies en de recente miljardenboete voor Google (Shopping). En liet Vince Meens van Brightlands namens de commissie Digital Transactions de nieuwste toepassingen van online betalingen zien en dat “de blockchain sneller gaat dan we denken”.

Wil jij ook meedenken in van de commissies en zo helpen om de belangen van webwinkeliers te behartigen? Lees dan meer over de commissies van Thuiswinkel.org en meld je aan.

Inzichten van de nieuwe generatie shoppers: de iBrains

In de afsluitende keynotepresentatie vertelde Ine Polak van GfK over de toekomst van retail, waarbij generatie Z (eventueel via ouders) het consumentengedrag van heel Nederland beïnvloedt. Uit haar presentatie kwamen zes inzichten over deze zogenoemde iBrains naar voren: 
1. Mobile first, want alles gaat via mobiel. Zo ook de betaling en het shoppen via social media.

2. Ze zijn kritisch en houden van controle. Ze willen nóg beter betrokken zijn bij het proces en het gevoel hebben dat ze hiervan onderdeel uitmaken.
3. Winkels zijn geen verleden tijd. iBrains shoppen evenveel online als offline, in tegenstelling tot de Millennials die tegenwoordig meer online besteden. 
4. iBrains zijn minder loyaal dan andere generaties. Ze zoeken en vergelijken veel meer en efficiënter online, in plaats van aanbieding-gericht een aankoop te doen.
5. Social media speelt een grote rol, want iBrains zijn er allemaal op aanwezig. Ook hier loopt online en offline in elkaar over.
6. Virtual reality en art official intelligence gaan een grotere rol spelen. Het draait bij deze generatie allemaal om de customer experience.

Netwerken, borrelen en barbecueën

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel en barbecue. Dit gaf de leden de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, maar ook te leren van elkaar. Zo waren er kleine webshops aanwezig, maar ook grote spelers zoals bol.com en Coolblue. Wil je een impressie van de ledendag? Bekijk dan hier de foto’s.

Tot volgend jaar?

Heb jij deze dag gemist omdat je (nog) geen lid bent van Thuiswinkel? Bekijk alle voordelen van ons lidmaatschap en wellicht ben jij er volgend jaar ook bij!