3 juli 2017

Even voorstellen: nieuwe business partner Marqato

logo marqato Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe business partner Marqato. Marqato levert premium hostingoplossingen aan de e-commercebranche in Nederland. Robert-Jan Budding, marketingmanager, stelt Marqato voor en geeft drie praktische tips voor onze leden. 

Wie is Marqato? 

We merken dat veel webshops worstelen met de complexiteit die sites met hoge bezoekersaantallen en veel producten met zich meebrengen. Klanten willen een snelle en veilige website die altijd online is; zo groeit jouw conversie en omzet. Wij snappen de uitdagingen waar de online retail mee worstelt en hebben daar onze oplossingen op toegespitst. Ons motto: Your customers deserve the best.

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

We zien dat Thuiswinkel.org een belangrijk kennisportaal voor webshops is in Nederland. Omdat wij geloven dat kennisdeling de beste manier is om de markt vooruit te helpen, helpen we graag met het uitbreiden van de kennis binnen Thuiswinkel.org. Daarbij zien we dat op het gebied van het fundament van webshops, de hosting, nog veel informatie te delen valt!

Welke 3 tips hebben jullie voor onze leden?

  1. Zorg voor een SSL-certificaat op je site, op alle pagina’s. Dat geeft de consument een gevoel van vertrouwen en zorgt ervoor dat je hoger rankt in Google. 
  2. Houd je site en onderliggende extensies en software altijd up-to-date. Hiermee zorg je ervoor dat hackers geen kans hebben.
  3. Begin met een goede propositie voordat je met je webshop start, en ga daarna pas geld uitgeven aan marketing, techniek en tooling. Doe niet iets wat drie anderen ook al exact hetzelfde doen. 

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? 

Webshops zo snel en stabiel mogelijk maken. Dat pakken we aan door:

  1. Focus op de e-commercebranche, zodat we de kennis van de branche op een hoog peil houden.
  2. Dedicated hardware en eigen software, die we zelf tot in de kleinste onderdelen testen en samenstellen.
  3. Migratie & optimalisatie. We ondersteunen met de migratie en optimaliseren webshops op onze omgeving voor de beste resultaten.

Waar zijn jullie het meest trots op? 

Omdat je hosting niet aan de buitenkant ziet, zie je onze toegevoegde waarde niet direct. Wel indirect: sites laden vele malen sneller, zijn stabieler en veiliger. Dit levert de merchants weer hogere omzet en met name minder kopzorgen op. Op onze site marqato.nl vind je testimonials en cases van klanten die je vertellen wat de waarde is van een goed fundament onder je webshop.

Hoe laten jullie je inspireren?

Wij zijn echte techneuten. De internet/IT-markt is een heel dynamische markt waar nieuwe technologieën elkaar in rap temp opvolgen. Daarom onderzoeken we en experimenteren we erg veel en gaan we regelmatig naar events en trainingen. Daar ontdekken we weer nieuwe mogelijkheden waarvan we testen of deze de oplossingen voor onze klanten verder verbeteren. Continue ontwikkeling is erg belangrijk.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

Op de korte termijn: websites die mobiel net zo goed moeten zijn als de desktopversie, consumenten die nog meer eisen van websites op het gebied van snelheid en stabiliteit, internet mag nooit ‘down’ zijn, verdergaande privacy-eisen en geavanceerdere hack-/aanvalspogingen waardoor veiligheidstechnieken nog belangrijker worden. 
Op de lange termijn: Eerlijk gezegd is het in onze markt nog onmogelijker om in de toekomst te kijken dan in andere branches. Als we een educated guess maken: een internet dat verder geïntegreerd raakt in allerlei apparaten en toepassingen, wat voor webshops veel kansen en uitdagingen biedt.