8 november 2017

Groei van online bestedingen het grootst binnen Health & Beauty in Q3

Preview van Thuiswinkel Markt Monitor Q3

Infographic groei-indices producten

In het derde kwartaal groeide de online omzet het hardst binnen de productcategorie Health & Beauty. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, gaf de Nederlandse consument in juli tot en met september 2017 online 57% meer uit binnen deze categorie. Dit blijkt uit cijfers van de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, die halverwege december wordt gepubliceerd.

In samenwerking met GfK en PostNL biedt Thuiswinkel.org elk kwartaal een preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. We doen dit voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor, zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers. We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het derde kwartaal van 2017 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Infographic groei indices producten Q3 2017.pdf

Download de tekstversie van de infographic 

Uit deze cijfers blijkt dat de categorie Health & Beauty in het derde kwartaal van 2017 het hardst is gestegen, gevolgd door Food/Nearfood en Home & Garden (allebei +47%). Het is opvallend om te zien dat de online bestedingen in de categorie Telecom met 18% zijn afgenomen.

Thuiswinkel Markt Monitor

We publiceren de volledige rapportage van de Thuiswinkel Markt Monitor Q3 2017 in de tweede week van december. Daarin vind je meer informatie over de productcategorieën, het profiel van de online koper en welke devices consumenten vooral gebruiken.

Gratis voor leden en business partners

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Markt Monitor vanaf eind augustus downloaden via ‘Mijn Account'. Voor meer informatie over de Thuiswinkel Markt Monitor kun je contact opnemen met Gino Thuij, GfK ().