26 juni 2017

Standaardpakketlabel klaar voor lancering

Grote stap in optimalisatie Europese pakketverzending

Dozen om wereldbol

Vanaf 21 juni 2017 mogen alle Europese nationale standaardisatieautoriteiten de technische specificatie (CEN/TS17073) voor postdiensten – Interfaces voor grensoverschrijdende pakketten – publiceren. Hierdoor kan binnen Europa eindelijk met een standaardpakketlabel gewerkt gaan worden in de verschillende landen.

Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org lid van is, is erg blij met dit resultaat, aangezien zij een voortrekkersrol heeft gespeeld in het harmoniseren van de standaarden voor de pakketbezorging binnen Europa. “De invoering van een standaardpakketlabel is een eerste stap in het optimaliseren van het bezorgen van pakketten naar andere Europese landen”, aldus Margreeth Pape, adviseur logistiek bij Thuiswinkel.org. “Door de verschillende standaarden per land hadden online retailers te maken met ongunstige marktvoorwaarden. Deze behoren nu snel tot de verleden tijd.”

Obstakels wegnemen

De publicatie van de technische standaard toont aan dat Ecommerce Europe en Thuiswinkel.org de juiste strategie hanteren om de logistieke markt in Europa te optimaliseren. De komende maanden blijven de belangenverenigingen zich actief inzetten om barrières op het gebied van cross-border e-commerce verder weg te nemen, zodat het versturen van pakketten naar consumenten in andere landen nog makkelijker wordt gemaakt.

“We zijn er nog niet maar een standaardpakketlabel heeft al een bijzonder positieve impact op de Europese transportsector”, vertelt Pape. “Dankzij dit uniforme label kunnen zowel bedrijven als consumenten de verzonden pakketten gemakkelijker blijven volgen. Daarnaast zal het hele bezorgingsproces een stuk efficiënter verlopen, wat natuurlijk voordelig is voor de kosten en de duurzaamheid.”

Meer informatie?

Foto Margreeth PapeVoor meer informatie over het standaardpakketlabel of andere logistieke onderwerpen kun je contact opnemen met Margreeth Pape (), adviseur logistiek en duurzaamheid voor Thuiswinkel.org.