23 mei 2017

Greetz: “Zakelijke klanten, het zijn net consumenten”

Thuiswinkel.org logo leden dag en barbecue. Achtergrondfotot van een barbecue.

Op donderdag 28 juni vindt de ledendag van Thuiswinkel.org plaats. Tijdens deze inspirerende dag geeft Linda de Lange van Greetz namens de commissie B2B een presentatie over B2B-klanten en de zakelijke propositie van Greetz. Linda: “Door full focus aan onze zakelijke propositie te werken, hebben we in 2016 een groei behaald van 135%!”

Zakelijke propositie in een B2C-organisatie

Greetz is marktleider op het gebied van het online versturen van wenskaarten en verrassingen. De nieuwe B2B-doelgroep is een van de belangrijkste groeipijlers voor Greetz. Maar waarom is dat eigenlijk zo en wat moet je allemaal doen om een zakelijke propositie op te zetten in een B2C-organisatie? Linda deelt haar belangrijkste leerpunten en tips om B2B tot een succes te maken.

Van B2C naar B2B

Wat zou het voor jouw webshop betekenen als je jouw propositie ook kunt uitbreiden naar de B2B-doelgroep? Veel B2C-e-commercespelers hebben bewust of onbewust zakelijke klanten in hun klantenbestand, maar geven weinig aandacht aan de ontwikkeling van de zakelijke markt. Wat zou het voor jouw webshop kunnen betekenen als je je met kleine aanpassingen op een hele nieuwe doelgroep kunt richten? Tijdens de presentatie van Linda leer je hoe je simpel en pragmatisch je propositie uit kunt bouwen om zakelijk meer omzet te genereren.

Benieuwd?

Wil jij je verkoop uitbreiden van B2C naar B2B en ben je benieuwd waar je dan op moet letten? Of verkoop je al B2B en wil je tips voor een betere marketing? Schrijf je dan nu gratis in voor de Thuiswinkel.org Ledendag en BBQ op 28 juni en volg de sessie van Greetz.

Bekijk hier het hele programma van de Thuiswinkel.org Ledendag & BBQ op woensdag 28 juni 2017.

Let op: de ledendag is exclusief voor leden van Thuiswinkel.org

Over Linda

Linda de Lange is B2B-e-commercemanager bij Greetz en is verantwoordelijk voor de opbouw van de zakelijke markt. Ze heeft meer dan 13 jaar ervaring in het opzetten en ontwikkelen van zakelijke proposities bij B2C-e-commercebedrijven. Haar trackrecord bestaat onder andere uit het op de kaart zetten van de bol.com-cadeaukaart als relatiegeschenk en de introductie van zakelijke accounts bij bol.com. Bij Albert Heijn Online heeft ze gewerkt aan het opzetten van acquisitieprogramma’s voor het mkb en aan de B2B-contentstrategie.