16 mei 2017

5 logistieke trends & ontwikkelingen in e-commerce voor 2017-2018

Business partner nieuws

Drone met pakketje. Stad met wolkenkrabbers  op de achtergrond. Logo Thuiswinkel Business Partner op een schuin groen vlak.

Nieuwe ontwikkelingen binnen de e-commercesector volgen elkaar razendsnel op en logistiek heeft daarin een flinke sprint getrokken. Logisch, want je verzendstrategie kan je webwinkel maken of breken. Levering gaat steeds meer richting het ‘waar en wanneer’ jouw klant dat precies wil. Dat heeft natuurlijk een grote impact op je volledige supply chain. Daarom nemen we je in deze blog mee naar een aantal nieuwe inzichten en trends, zodat je je verzendstrategie, en daarmee je webwinkel, verder kunt optimaliseren.

Van logistieke ontwikkelingen naar hogere conversie

Bezorging is anno 2017 een cruciaal onderdeel van de customer journey. Meer dan 90% van de Europese consumenten doet een herhaalaankoop vanwege een positieve bezorgervaring. En gratis bezorging zorgt zelfs voor een stijging van het gemiddelde orderbedrag. Helaas is het omgekeerde ook waar. Zo rondt 50% van de consumenten de bestelling niet af vanwege ontevredenheid over de bezorging. Kosten en levertijd spelen daarin een cruciale rol. We kunnen dus gerust stellen dat je verzendstrategie een groot effect heeft op je conversieratio.

Slim en flexibel verzenden

Hoe zorg je voor een verzendstrategie die schaalbaar en flexibel is, zonder dat je orders misloopt? De laatste jaren lag de focus op het verbeteren van de last-mile delivery. Levering naar afhaalpunten, pakketbussen, levering in tijdvakken en same-day delivery worden daardoor inmiddels succesvol ingezet. Door samenwerkingen met vervoerders en innovatieve softwaretools, zoals verzendplatformen, wordt het steeds makkelijker om efficiënt in te spelen op de behoeften van consumenten. Daardoor ontstaat er binnen de customer journey een ware ‘shipping journey’. DPD heeft bijvoorbeeld de predict-service ontwikkeld. Tot één uur nauwkeurig ontvangt je klant een sms met zijn bezorginformatie.

Daarnaast zien we dat het verzenden van de first- tot en met de last-mile steeds verder wordt geoptimaliseerd. Zo opende Walmart onlangs de aanval op Amazon met een vernieuwde verzendstrategie. Door de overname van Jet.com kan de retailgigant nu gratis tweedaagse verzending aanbieden zonder enig lidmaatschap. Hoe? Jet.com gebruikt een ‘smart cart’-systeem, waarin prijzen automatisch worden verlaagd wanneer consumenten vanuit dezelfde locatie bestellen.

Slim verzenden is dus de oplossing. Een eenmalige investering kan je op het gebied van logistiek veel opleveren. Denk daarom ook eens aan fulfilment en geautomatiseerde processen zoals Scan & Go-oplossingen. Omarm nieuwe technologieën en wees niet bang om een risico te nemen.

Om je verder te helpen op het gebied van logistiek, zetten we hieronder de belangrijkste trends voor je op een rij. Bij elke trend geven we praktische tips zodat je eenvoudig op ze in kunt spelen en meteen aan de slag kunt.

Trend 1: Duurzaam en efficiënter verzenden

Wellicht denk je er niet direct aan, maar duurzaamheid brengt eveneens nieuwe kansen met zich mee. Ook binnen de e-commercebranche krijgt het milieu steeds meer aandacht. Vooral op het gebied van de logistiek is hier nog veel winst te behalen, al is de milieu-impact van e-commerce kleiner dan vooraf werd aangenomen. Toch kan de bezorging van online bestelde pakketten nog steeds een stuk groener.

Groene en snellere levering  

De fiets is onmisbaar in Nederland. Daarom wordt bezorging per fiets een ontwikkeling die we hier vaker gaan zien. Zo is fietskoeriers.nl de eerste koerier met een landelijk dekkend netwerk op de fiets. DHL Express is in maart van dit jaar gestart met een pilotproject voor fietsbezorgingen binnen de grote steden in Nederland en Duitsland. De zogenaamde ‘cubicycles’ kunnen tot 125 kilogram vervoeren en zijn een groen en snel alternatief voor levering per bestelauto. Op deze manier kunnen files worden vermeden en zijn er veel stops mogelijk. Het resultaat? Juist, sneller leveren. Een win-winsituatie dus.

Slimmer en groener verpakken

Er wordt nog (te) vaak gebruikgemaakt van te groot en te veel verpakkingsmateriaal. Volledig onnodig natuurlijk. Door compact en duurzaam te verpakken profiteer je van lagere verpakkings- en verzendkosten, verklein je de impact op het milieu en vergroot je de klanttevredenheid.

Daarnaast kun je ook denken aan andere bezorgopties voor relatief kleine en lichte producten. Briefpost wordt vaak niet gebruikt, omdat er dan geen trackingcode beschikbaar is. Deze pakjes gaan immers mee met de postbezorger. Maar het 24-uurs netwerk van PostNL is efficiënt en snel. Partijen als Van Straaten Post innoveren steeds verder in de traceerbaarheid van briefpostzendingen via gps-tracking. Daarom loont het zeker de moeite om wat langer stil te staan bij wat de beste verzendoptie en verpakking voor je product is.

Trend 2: Bezorging via drone & droid

Robots maken steeds meer hun intrede in ons leven. Zo draaien er al pilots met drones en droids in de logistieke wereld. Maar hoe ver zijn we inmiddels eigenlijk? In december 2016 heeft Amazon de eerste bezorging via een drone gerealiseerd. Dat is goed nieuws, want via drones wordt same-day en same-hour delivery een stuk vanzelfsprekender. De verwachting is dat de droid, de rijdende variant van een drone, als eerste daadwerkelijk wordt ingezet binnen de e-commercebranche. In tegenstelling tot bij drones brengt de wetgeving bij droids geen problemen met zich mee. Daardoor kunnen bedrijven in de foodsector, zoals Just Eat, er al van profiteren.

Trend 3: Zelfsturing ter land én ter zee

Er wordt al een aantal jaar gewerkt aan zelfsturende auto’s en vrachtwagens. In Australië is de eerste test zelfs al in 2016 gerealiseerd. De techniek is dus al een heel eind op weg en het is nu een kwestie van tijd, veiligheid, wetgeving en acceptatie in de markt voordat deze trend echt gaat doorbreken.

Met zelfsturende auto’s op de weg is de brug naar zelfsturende boten snel gemaakt. Een Nederlands initiatief op dit gebied is de ‘roboat’, een boot die uiteindelijk gebruikt kan worden voor het vervoeren van goederen binnen de e-commercesector.

Trend 4: Omnichannel mét en zonder fysieke winkel

We zien nu al dat het verzendproces draait om snelle levering, op iedere mogelijke hoek van de straat. Fysieke winkels worden steeds meer een showroom met paskamers en drop-offpunten in één. Het online shoppen in de fysieke winkel is niet nieuw meer, maar hoe staat het dan met de bezorging? Ook hier worden fysieke diensten, zoals Uber, ingezet om pakketjes te gaan leveren. Daarnaast wil Macy’s haar winkels gaan inzetten om orders te verwerken terwijl Walmart nog een stukje verder gaat. De Amerikaanse retailer zoekt al naar oplossingen om consument elkaars pakjes te laten bezorgen.

Trend 5: Big data in de supply chain

Zonder big data staan we nu al nergens, maar deze big data worden in de nabije toekomst nog veel belangrijker voor de supply chain. Dankzij robotica en gps in combinatie met big data kan iedereen binnen de supply chain alle zendingen van voor tot achter volgen. Door netwerken aan elkaar te koppelen, wordt het in de toekomst mogelijk om in te springen op iedere afwijking binnen deze supply chain. Op deze manier wordt het makkelijker om het aanbod tussentijds sneller aan te passen of te switchen in bezorgopties.

Hoe nu verder? Drie praktische tips op een rij

Deze trends zijn natuurlijk bijzonder interessant maar hoe ga je nu om met al deze nieuwe ontwikkelingen? Hieronder volgen een drietal tips om er direct mee aan de slag te gaan.

  • Omarm same-day delivery: Same-day delivery werd twee jaar geleden ‘slechts’ gezien als trend, maar die tijd is voorbij. Consumenten hechten nog steeds veel waarde aan gratis bezorging, maar ook de snelheid van levering is een belangrijke factor geworden. Omarm daarom same-day delivery wanneer je deze bezorgoptie nog niet aanbiedt. Door same-day delivery aan te bieden, geef je jouw klant altijd de keuze en vergroot je bezorgopties in de checkout.
  • Zet nieuwe bezorgopties in: Wees er op tijd bij wanneer er nieuwe bezorgopties zijn ontwikkeld. Zo kunnen jij en je klanten profiteren van verbeterde bezorgopties en voorwaarden.
  • Verzend niet alleen goedkoop, maar ook slim: Kies de juiste bezorgopties en maak gebruik van tools. Automatiseer het proces zoveel mogelijk en vermijd te grote verpakkingen. Een custom-made verpakking grootschalig inkopen kan uiteindelijk meer opleveren dan wanneer je te grote verpakkingsmaterialen gebruikt.

De toekomst is nabij dus zorg ervoor je goed voorbereid voor de dag komt. Succesvol ondernemen brengt risico’s met zich mee, maar wees vooral niet bang om te investeren in je verzendstrategie. Uiteindelijk kun je er alleen maar mee winnen.

Auteur: Iris Dings – Content Marketing Specialist bij SendCloud

Business partner van Thuiswinkel.org.

SendCloud helpt webshops te groeien door het verzendproces te optimaliseren. Automatiseer je (retour)zendingen en verzend gemakkelijker en goedkoper wereldwijd met o.a. DHL, PostNL, DPD, UPS en Same Day Delivery.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner