15 mei 2017

Matrasaanhuis.nl: “Net iets meer doen dan je belooft”

Logo van Matrasaanhuis.nl met een interviewbanner er door heen

Matrasaanhuis.nl startte in 2009 met de verkoop van matrassen. Een exclusieve partnershipmet de Bulgaarse fabriek TED zorgt ervoor dat ze inmiddels negen soort matrassen in 24 maatvoeringen kunnen leveren. Ger Schoenmakers, directeur, heeft als ambities om een A merk te worden, gestaag te groeien en altijd iets meer te doen dan hij belooft. Wat maakt ze verder zo bijzonder? 

Op een Duitse beurs kwam Ger in contact met de Bulgaarse fabriek TED. Ze bezochten de fabriek in Plovdiv en die bleek zeer modern te zijn. Daarnaast is TED marktleider in Bulgarije en ze hadden de ambitie om de rest van Europa te benaderen. “Internetverkoop van matrassen was ze volkomen vreemd, maar ze stonden ervoor open om dit met ons te starten. Op voorwaarde dat we per volle trailers zouden bestellen. We hebben de gok genomen en de eerste trailer met matrassen begin 2010 besteld. We zijn klein begonnen in een gehuurde opslaghal. Binnen twee jaar moesten we uitbreiden naar een tweede hal en vorig jaar hebben wij een eigen loods met kantoor- en toonzaalruimte gebouwd. Nu hebben we 1000m2 opslagruimte, hopelijk voldoende voor de komende jaren”, vertelt Ger. 

Zelf doen waar je goed in bent

Dit alles doen ze met een klein team van drie personen. Een bewuste keuze, volgens Ger: “Je moet doen waar je goed in bent en de rest uitbesteden. Zaken zoals Adwords, linkbuilding, distributie en websitetechniek doen we niet zelf. Maar de verkoop, websitecontent, SEO en het voorraadbeheer wel. Dit maakt ons flexibel, want met minder mensen kunnen we schommelingen in omzet aan. In de tijden dat het rustiger is, werken we aan verbeteringen en uitbreidingen.”

In de loop van de jaren hebben ze flink geïnvesteerd in uitbreiding van de collectie. Van de start met drie type matrassen in vier maten, zijn ze doorgegroeid naar negen soorten matrassen in 24 maatvoeringen. Daarnaast zijn ze allemaal direct uit voorraad leverbaar. Klanten mogen de matrassen twee maanden gebruiken. Is men niet tevreden, dan mogen de matrassen teruggezonden worden en krijgt men het complete aankoopbedrag terug. De kwaliteit van de matrassen, die bijna allemaal TÜV-gekeurd zijn, maakt dat ze dat risico wel konden nemen.

Energieneutraal & goede doelen steunen

“Bij de bouw van het pand was het uitgangspunt: energieneutraal zijn. We hebben een lucht/warmtepomp laten plaatsen op het dak”, vertelt Ger. De warmtepomp voorziet in de verwarming of koeling van de toonzaal en het kantoor. De warmwatervoorziening, zoals voor de keuken en toiletten, wordt geregeld vanuit elektrische geisers. Er is geen gasaansluiting voor dit gebouw. De elektra die nodig is voor de warmtepomp, de elektrische geisers en in het gebouw komt vanuit 40 zonnepanelen op het dak. “Wij genereren nu zelfs 50% overschot aan elektriciteit. Daarnaast hebben we een elektrische bestelwagen; type Renault Kangoo. Die wordt dagelijks bij het gebouw opgeladen vanuit dezelfde zonnepanelen. Andere materialen zoals papier, karton en plastics worden bij ons gescheiden opgeslagen en regelmatig afgevoerd naar een verwerkingsbedrijf”, vertelt Ger.

Er worden veel matrassen verkocht, maar natuurlijk komen er ook matrassen terug. Bijvoorbeeld omdat het matras niet naar wens is, of omdat de verkeerde maat is besteld. Ger heeft daar een mooie bestemming voor gevonden. “Deze matrassen worden door ons verzameld. Een aantal keren per jaar laten we goede doelen komen om deze (eigenlijk nieuwe) matrassen op te halen. Ze worden vervolgens naar Roemenië of Hongarije verzonden. Op deze wijze worden de teruggezonden matrassen weer hergebruikt door mensen die zich geen matras kunnen veroorloven. Op onze website geven wij aan waar de matrassen terechtkomen”, verklaart Ger.

Bij retouren mogen de klanten ook zélf het matras aan een goed doel schenken. Je hoeft dit alleen maar te melden en het bewijs van donatie naar Matrasaanhuis.nl te sturen. Daarmee weten zij dat het matras een goede bestemming krijgt en zullen ze dit behandelen als ontvangen retour.

Complimenten in disguise

Hoewel je met zo’n goede eindbestemming voor retouren bijna zou hopen dat er veel terugkomt, ziet Ger elk niet-geretourneerd product als een compliment. “Tja, ieder matras dat niet wordt teruggezonden, is eigenlijk al een compliment-in-disguise. Onze klanten ontvangen na zes weken een verzoek om een review achter te laten. Die tonen wij op onze website bij het betreffende product. Wij willen vooral een eerlijk beeld geven van onze matrassen. Ieder type matras heeft een eigen specificatie en dus een eigen doelgroep. Hoe beter wij dit aangeven bij de oriënterende koper, hoe minder matrassen er terugkomen én hoe meer tevreden de klant is met zijn bestelling. Wij verkopen liever niét, dan dat we een teleurgestelde klant te hebben”, aldus Ger.

“Wij denken dat snelheid en service de belangrijkste aspecten van onderscheid zijn. De beoordelingen geven dat beeld ook weer”, vertelt hij. Er zijn duizenden reviews gegeven. Veel leuke, maar soms ook minder leuke beoordelingen. “Wij zijn niet perfect, maar doen ons best om na te komen wat we beloven. Dat is ook onze instelling: doe een beetje méér dan je belooft. Kwaliteit is simpelweg het waarmaken van beloftes.” Deze review geeft het weer:

Comfortabel bestellen en slapen

Bestellen en leveren volgens afspraak, helder, doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen!

Op weg naar een A-merk

 

Matrasaanhuis.nl gaat voor een gestage groei. Dat is belangrijker dan “de grootste worden”. Dat is een bewuste keuze: Matrasaanhuis.nl moet een A-merk worden. Een sterk merk waar klanten graag bij terugkomen. Daarvoor hebben ze een stabiele productie nodig, constante kwaliteit, goede (externe) partners en tevreden klanten. “Dat kost tijd, maar zal zich vertalen in een stabiele (financiële) groei.”

Thuiswinkel.org geeft een veilig gevoel

“Thuiswinkel.org heeft een duidelijke rol gespeeld in het volwassen maken van de online verkoop in Nederland. Toen wij in 2004 startte met Sanitair-online.nl, waren er veel startups van keurmerken. De meesten zaten in de categorie gelukszoekers cq. cowboys”, zegt Ger.

Volgens Ger heeft Thuiswinkel.org de standaard neergezet om webshops mede professioneler te maken. Op het gebied van consumentrechten zijn flinke stappen gemaakt en daardoor is het vertrouwen in (aangesloten) webshops vergroot. “Wij profiteren ook van deze certificering; de klant zal eerder kiezen voor een vertrouwd adres dan een webshop zonder erkend keurmerk. Als een soort vakbond voor webshops maakt Thuiswinkel.org de markt eenduidiger, eenvoudiger en transparanter. Daar profiteren alle shops van. De jaarlijkse check op de veiligheid van de website geeft mij een gerust gevoel dat alle systemen nog up-to-date zijn”, besluit Ger.