25 april 2017

Voorkom en verwerk retouren! E-commercesucces door duurzaam & optimaal retourbeleid

computer met play-button. Schuine balk, logo Thuiswinkel Webinars met een afbeelding van een laptop

Hoe handel je retouren het beste af? En beter nog, hoe voorkom je ze? Zowel de klant als de retailer wil zo min mogelijk geretourneerde producten. Toch is het een essentieel onderdeel van het huidige online aankoopproces. Thuiswinkel.org geeft in samenwerking met de ShoppingTomorrow-expertgroep Delivery & Service op 4 mei een webinar over het inrichten van een duurzaam retourbeleid. Na het volgen van de webinar heb je inzicht in de moeilijkheden en oplossingen die bij retouren komen kijken en wat de effecten op en mogelijkheden voor datamanagement zijn.

Webinar retourbeleid: wat ga je leren?

Het retourneren van producten vormt een bijzonder belangrijk onderdeel van de totale klantbeleving. Vaak wanneer het retourneerproces moeizaam verloopt, krijg je te maken met een negatieve klantervaring. Volgens de ShoppingTomorrow-expertgroep Delivery & Service voorkom je dit met een overzichtelijk en duurzaam retourbeleid. Op deze manier houd je de klant tevreden en vergroot je de kans dat hij bij jouw webwinkel terugkomt voor een volgende aankoop.

Tijdens de webinar behandelen we de volgende vragen:

  • Wat leeft er bij de consument?
  • Wat zijn de aandachtspunten voor retouren?
  • Welke communicatie en service moet je bieden?
  • Hoe kun je retouren voorkomen (incl. datamanagement en het effect op gehele supply chain)?
  • Hoe handel je retouren het beste en kostenbeperkend af (incl. datamanagement en het effect op gehele supply chain)?

Na de webinar heb je inzicht in de moeilijkheden en oplossingen die bij retouren komen kijken. Je weet wat je kunt doen om retouren te voorkomen, hoe je retouren het beste afhandelt en wat de effecten op en mogelijkheden voor datamanagement zijn.

Sprekers

De webinar wordt gegeven door drie sprekers van de ShoppingTomorrow-expertgroep Delivery & Service.

Jan Minnee, medeoprichter van Retourplaza
Jan Minnee is in 2015 begonnen met Retourplaza. Het doel: in samenwerking met webwinkels hun retouren en restvoorraadartikelen de best mogelijke tweede kans geven via een eigen verkoopplatform voor consumenten. In samenwerking met PostNL Fulfilment worden webwinkels geheel logistiek ontzorgd en biedt Retourplaza de best haalbare waarde voor dit grote e-commerceprobleem. Jan Minnee is tot Jong Logistiek Talent van het jaar 2017 uitgeroepen.

Robert J. Lugtenborg, oprichter en CEO van Fashionfitr
Na zijn studie Commerciële Economie aan de RUG begon Robert zijn carrière in de modebranche. Robert is oprichter en CEO van Fashionfitr, een fittingtool voor modewebshops. Hun missie is ervoor te zorgen dat, in samenwerking met de webshop, de klant online vertrouwd zijn of haar maat kan bestellen. Robert zit in het RAAK-project ‘Passende mode op internet’ dat onder leiding staat van Prof. Dr. Hein Daanen en in samenwerking is met TMO, UA en de AMFI.

Barbara den Ottolander, Process Consultant bij Improven. 
Barbara helpt verschillende organisaties in de handel en dienstverlening met het analyseren van de bedrijfsvoering en het ontwerpen en implementeren van processen en systemen. Ze heeft een sterke interesse in webshoplogistiek en met name in retouren vanwege de afwijkende problematiek ten opzichte van de gevestigde retailprincipes. In haar rol als expert en voorzitter van de expertgroep Delivery & Service van ShoppingTomorrow heeft zij de afgelopen jaren samen met andere experts deze onderwerpen mogen onderzoeken en hierover adviezen uitgebracht.

Meld je gratis aan

Wil jij ook succes met je webshop via een duurzaam retourbeleid? Meld je dan nu gratis aan voor de webinar van donderdag 4 mei om 11.00 uur.

Meld je aan