19 april 2017

360 graden productfotografie is een optie voor elke webshop!

Business partner nieuws

360 graden kompas

360 graden productfotografie, hoe plaats je dit nu eigenlijk op je website? En hoe kan je productfoto’s het best plaatsen op je webshop. Vragen genoeg, gelukkig is er iemand die ons er alles over kan vertellen. Marco van MCM Websites deelt zijn ervaringen over de Lightspeed webshop van TD Leatherboots. Ook deelt hij zijn beste tips en tricks. Benieuwd? Lees snel verder!

  


“De weboplosser”

Een product bekijken alsof je in een winkel staat, en dat vanuit je luie stoel? Het is mogelijk met 360 graden productfotografie! Alle kanten en details zijn te zien. Klinkt goed toch? Maar hoe zet je deze vorm van fotografie op je website? Marco van MCM Websites is onze redder in nood. “Heb je hier al aan gedacht?”, is een typische uitspraak van Marco. Problemen oplossen en meedenken is zijn kracht. Soms denkt Marco er zelfs aan om zijn naam te veranderen naar “de weboplosser.”

Hoe plaats je 360 graden productfotografie op een webshop van Lightspeed?

Maak je gebruik van Lightspeed? Let dan goed op! Lightspeed is een gevalletje apart. Hoe komt dit? 360 graden productfotografie plaatsen in de webshop is (nog) geen standaard mogelijkheid. TD Leatherboots is een merk wat de wens had om toch gebruik te maken van deze unieke productpresentatie. Waar een wil is, is een weg! Dus Marco is aan de slag gegaan om de foto’s op een zo mooi mogelijke manier te kunnen plaatsen in Lightspeed. Hoe? Door een script te schrijven en deze in de website te plaatsen. Wil je weten hoe je een script voor een 360 graden foto in jouw Lightspeed website plaatst? Kijk dan naar deze blog van Marco, met een stap voor stap uitleg.

Het resultaat? Klantvriendelijk en vol details

De 360 gradenfoto’s op de webshop van TD Leatherboots werken goed. En er komen de leukste reacties op. Marco heeft zijn doelen bereikt. Waar heeft Marco rekening mee gehouden? De 360 graden foto moet in de webshop naast de productfoto staan. Ook is het belangrijk dat het duidelijk is voor bezoekers dat de foto een 360 graden foto is. Het resultaat? “Het is heel klantvriendelijk in gebruik en het inzoomen is geweldig om details te kunnen zien”.

“Foto’s maken je website”

De beste tip van Marco? Investeer direct in goede productfotografie dit levert veel winst op. “Foto’s maken je website.” Hoe beter een foto gemaakt is, hoe beter je deze kan verkleinen. Dit is positief voor de laadsnelheid van je website. Een laatste tip? Gebruik een automatische foto verkleiner deze zijn als plug-in toe te voegen aan je website. Elke nieuwe foto wordt automatisch verkleint. Pluspunt? Je website wordt een stuk sneller, en dat is fijn voor je bezoekers natuurlijk.

“Samenwerking is een must in dit vakgebied! Je kan niet alles zelf doen”

Marco heeft kennisgemaakt met Studio Linkshandig op de Webwinkelvakdagen in Utrecht. Van het een kwam het ander en nu helpen wij elkaar met foto’s en de website. De communicatie is zakelijk maar ook luchtig! Marco: “We begrijpen elkaar snel en vertrouwen elkaar.”

Studio Linkshandig

Benieuwd naar 360 graden fotografie? Studio Linkshandig kan je nog veel meer vertellen. Mailen of bellen mag altijd!

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner