18 april 2017

Lid Kapperskorting.com spreekt zakelijke markt en consumenten aan

Afbeelding van de website van Kapperskorting.com

Als online groothandel in kwalitatieve kappersbenodigdheden richt Kapperskorting.com zich met name op kapsalons, zzp’ers, thuiskappers en mobiele kappers. Maar de webshop heeft ook consumenten als klant. Daarom sloot de shop zich bij Thuiswinkel.org aan als Thuiswinkel Waarborg- én Thuiswinkel Zakelijk-lid. We spraken Kayo Klein Obbink, managing director bij Kapperskorting.com, over deze keuze en over de verschillen tussen zakelijke kopers en consumenten.

“Als groothandel met de focus op professionele gebruikers, is het een logische stap om een zakelijk online keurmerk te willen”, vertelt Kayo. “De vele en positieve reviews op onze website geven klanten al een goed gevoel. Het keurmerk kan dit gevoel bevestigen en zorgt net voor dat extra stukje vertrouwen.” Omdat Kapperskorting.com niet alleen zakelijke, maar ook particuliere klanten heeft, besloot de webshop zich evengoed in te zetten voor het vertrouwen van de consument. “De wet- en regelgeving voor beide doelgroepen is natuurlijk verschillend. We willen laten zien dat we aan beide voorwaarden voldoen en dat ook consumenten veilig bij ons kunnen kopen.” 

Emotie versus ratio

Kayo merkt een dunne scheidslijn tussen consumenten en zakelijke kopers. Veel zakelijke kopers gedragen zich als consument, maar er zijn toch ook wel duidelijke verschillen. Consumenten maken hun keuze meer vanuit emotie en zakelijke klanten vanuit ratio. Verder valt op dat zakelijke kopers vaak goed op de hoogte zijn van de merken en beter weten waar ze naar op zoek zijn. Daarom is de webshop vooral ingericht op de zakelijke koper. Met een goede zoekfunctie en duidelijke filters / categorieën die ervoor zorgen dat de zakelijke klant bijvoorbeeld in één keer alles kan vinden voor het verven van haren. “In onze marketing proberen we wel onderscheid te maken, maar op zo’n manier dat het voor beide doelgroepen wel leesbaar is. Onze content is informeel en begrijpelijk en zo proberen we beide doelgroepen te inspireren met artikelen die voor zowel een salon als een individu interessant zijn.”

Bijna 12.000 reviews

Kapperskorting.com onderscheidt zich van haar concurrenten door haar uitmuntende service, scherpe prijs en goede kwaliteit. Daarnaast levert de webshop zes dagen per week en is de klantenservice zeven dagen per week bereikbaar. “We willen geen ‘platte’ webshop zijn, maar echt iets extra’s bieden. Dat doen we met onze service, snelle levering maar ook met onze blog en ons assortiment”, vertelt Kayo. Dat loont, want de bijna 12.000 reviews zijn zeer positief, met een gemiddeld cijfer van een 9,2. “Onze klanten zijn oprecht tevreden en dat komt onder andere doordat we doen wat we beloven. Ook als iemand niet helemaal tevreden is, doen we alles binnen onze macht om het goed op te lossen. Daardoor dragen onze klanten ons een warm hart toe”. 

De grootste uitdaging voor Kapperskorting.com ligt over de grens. “We verkopen al in België en zijn nu bezig met een uitbreiding naar Duitsland. Daarnaast is ons team sterk aan het groeien, zodat we onze klanten beter kunnen bedienen qua assortiment, inspiratie en met marketingacties om zo een nog sterkere binding met ze aan kunnen gaan”. 

Voordelen van het lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Meer vertrouwen door het Thuiswinkel Waarborg-logo
  • Internationaal vertrouwen door het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Voordelig gebruikmaken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid