18 april 2017

Van zolderkamer naar winnaar van de Shopping Awards XS

Foto van het team van NoFruit, er staan 7 personen op de foto en de eigenaar staat in het midden met een een certificaat

Lennaert Visser, eigenaar van Maatkussens.nl, is in 2010 begonnen met het verkopen van banken. Nu, 7 jaar later, verkoopt hij ook maatkussens én is hij winnaar van de Shopping Award XS in de categorie Wonen en Slapen. Lennart vertelt ons zijn verhaal en de weg naar succes. 

In 2010 is Lennaert op zijn zolderkamer begonnen met het verkopen van banken: “Ik was op zoek naar een bank voor in de achtertuin. Toen ik niet kon vinden wat ik mooi vond, ben ik er zelf een gaan maken. Vervolgens hebben we stad en land afgezocht op zoek naar passende kussens in de juiste maat. Uiteindelijk hebben we een bedrijf gevonden dat de kussens voor ons op maat kon maken.” Vanuit zijn marketingachtergrond is hij toen gaan proberen de bank online te verkopen. Er kwamen wat aanvragen voor de bank binnen, maar vooral ook voor de op maat gemaakte kussens. Lennaert richtte daarop zijn website zo in dat de maatkussens beter gevonden konden worden. De toenemende vraag naar maatkussens heeft uiteindelijk geleid tot maatkussens.nl. 

Winnaar van de Shopping Award XS

Afgelopen maart won de webshops de Shopping Award XS in de categorie wonen en slapen. “Grappig, want we deden eigenlijk vooral mee omdat we het wel leuk vonden. De reden dat we uiteindelijk hebben gewonnen, is de waardering van onze klanten. Via ons reviewsysteem hebben we een waardering van een 9,5, dus we weten wel dat we iets goed doen. Onze klanten gunnen het ook echt.”

Na het winnen van de Shopping Awards heeft Maatkussens.nl veel felicitaties gekregen van haar klanten. “Hartstikke leuk. We hebben heel veel eenmalige klanten, omdat we een product hebben dat je niet elk jaar of iedere week koopt. Dat maakt het proces ook wel bijzonder. Je hebt binnen korte tijd intensief contact met de klant, waarna je ze misschien jaren niet meer spreekt. Dan is het extra bijzonder als je klanten zo enthousiast reageren op de prijs.”

Uniekheid van de consument vormgeven

Maatkussens.nl wil unieke producten speciaal voor de klant creëren. “Wat wij willen is de klant helpen zijn uniekheid vorm te geven”, vertelt Lennaert. “Vaak ga je naar de winkel en staan de producten al voor je klaar. Het is allemaal massaproductie.” Maatkussens.nl probeert de consument zoveel mogelijk verschillende opties te bieden, waardoor het product een persoonlijke en toegevoegde waarde krijgt. Daar ligt ook nog een uitdaging. “We willen nog uitbreiden met andere producten. In alle producten die wij bieden, moet de klant een eigen rol kunnen spelen. Dat kan gaan om kleurkeuze, design of materiaal. We proberen de klant te helpen de keuze zo makkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met een 3d-editor en kleurstaaltjes. Maar het blijft een uitdaging om de klant een lastig product zo realistisch mogelijk te laten zien.”

Verder wil Maatkussens.nl daar zijn waar de klant is. “We proberen de hele customer journey zo goed mogelijk in te richten. Dat doen we met onze online tools, de kleurstaaltjes, ons advies en onze showroom in Vught. We stellen de klant echt centraal, om maar even zo’n vreselijke marketingterm te gebruiken.” 

Maatkussens.nl is lid van Thuiswinkel.org sinds 2014. “Dat hebben we vooral gedaan vanwege de herkenbaarheid en het vertrouwen. Het keurmerk is misschien niet goedkoop, maar als je ziet wat je ervoor moet doen en welke informatie je ervoor terugkrijgt, dan snap ik dat wel.”

Voordelen van het lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Meer vertrouwen door het Thuiswinkel Waarborg-logo
  • Internationaal vertrouwen door het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Voordelig gebruikmaken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid