12 april 2017

DHL Parcel zet elektrische bestelauto’s in voor bezorging pakketten

Dozen om wereldbol

DHL Parcel, business partner van Thuiswinkel.org, maakte vorige week bekend dat zij in Nederland 100 zelfgefabriceerde elektrische bestelauto’s gaan inzetten voor het bezorgen van pakketten. Hiermee wil het bedrijf een nieuwe stap zetten in de duurzame bezorging van pakketten, een initiatief dat Thuiswinkel.org van harte ondersteunt.

Moederbedrijf DHL blijft zich consequent richten op elektromobiliteit met de zelfontwikkelde elektrische bestelwagen, die geproduceerd wordt door dochteronderneming StreetScooter in het Duitse Aken. Alleen al vanwege de grote vraag vanuit het eigen concern wordt de productiecapaciteit verdubbeld tot 20.000 bestelauto’s tegen het einde van het jaar.

Emissievrij in 2050

De aanschaf van kleinere bestelauto’s met een zuinige dieselmotor of elektrisch aangedreven past geheel in de recent aangescherpte milieudoelstelling van Deutsche Post DHL. Begin maart kondigde de logistiek dienstverlener bij het bekendmaken van de jaarcijfers aan marktleider te willen worden in groen vervoer. De groep zal al zijn logistiek gerelateerde emissie in 2050 tot nul hebben gereduceerd. Met deze ambitieuze doelstelling levert DHL een substantiële bijdrage aan de doelstelling van de klimaatconferentie van Parijs in 2015 en de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties, om de opwarming onder de twee graden Celsius te houden. Op lokaal niveau richt de groep zich op het verbeteren van de woon- en leefomgeving van mensen door het aanbieden van schone vervoersoplossingen. In 2025 zal 70% van de leveringen emissievrij zijn.