7 april 2017

Voor de allerlaatste keer gewacht op een pakketje

Foto Margreeth Pape

Margreeth Pape heeft een drukke baan bij Thuiswinkel.org en runt samen met haar man een hectisch huishouden met twee enthousiaste zoontjes. Mede daarom shopt ze veel online, maar zelfs de bezorging van de pakketjes past niet altijd in haar planning. Om die reden test ze de komende tijd het gebruik van een pakketbrievenbus en neemt ze ons via verschillende blogs mee in haar ervaringen.

Vorige week was het zover, mijn pakketbrievenbus werd afgeleverd en bij mij thuis geïnstalleerd. Dit kun je als consument overigens ook uitstekend zelf, maar met twee nieuwsgierige zoontjes was ik toch blij dat de bezorger aanbood om het voor me te doen.

Bij het uitpakken van de bus viel het me op dat het een redelijk groot apparaat is. Niet voor niets natuurlijk, want hiermee kun je wel 90% van de pakketten ontvangen. Tegelijkertijd kun je de bus plaatsen waar je maar wilt, dus ik was vrij om een goed plekje uit te zoeken. Ik heb ervoor gekozen de brievenbus naast mijn voordeur te plaatsen. Dat leek me wel zo praktisch en uiteindelijk stond alles redelijk snel op zijn plaats. Maar omdat er wel wat tegels uit het pad gehaald moesten worden, moet ik nu extra opletten voor de opstaande randjes wanneer ik naar de voordeur loop.

Draadloze pakketbus

De bus werkt op het 2G-netwerk en een set batterijen, waardoor er geen verder aansluitingen vereist zijn. Gelukkig maar, want net als vele anderen ben ik geen fan van extra draadjes die je zichtbaar ziet lopen. Daarnaast ontvang je een kleine ‘locker’ waarmee je als consument de bus kunt openen.

Na het plaatsen van de bus krijg je toegang tot een persoonlijke pagina waarop je onder andere codes kunt genereren, de status van je bus kunt bekijken en inzicht krijgt in de pakketjes die worden bezorgd. Ook kun je via de website een handige widget installeren waarmee je direct in je browser codes kun genereren. Je hoeft dan dus niet meer telkens naar je persoonlijke pagina maar kunt dit direct doen zodra je in de check-out van een webwinkel zit. Het nadeel is echter wel dat deze widget alleen maar via de Chrome-browser te gebruiken is.

Overigens kun je de pakketbus ook prima delen met meerdere buurtbewoners. Hierdoor kun je dus ook de pakketjes van een aantal door jou gekozen buren in de bus ontvangen. Op zich wel handig aangezien je niet wilt investeren in zo’n handige bus en vervolgens alsnog je gang vol hebben staan met de pakketjes van de buren. Dus ook voor mensen die, in tegenstelling tot hun buren, juist wel de hele dag thuis zijn, kan een pakketbus een goede investering zijn.

Tot zover verloopt alles dus nog op rolletjes. Volgende week verwacht ik mijn eerste pakketje in de bus te ontvangen, dus ik ben benieuwd hoe dat zal verlopen.

Lees ook de vorige blog(s) over de pakketbrievenbus:

Auteur: Margreeth Pape

Foto Margreeth Pape Margreeth werkt als adviseur logistiek en duurzaamheid voor Thuiswinkel.org. Voor vragen over deze blog en andere kwesties rondom logistiek en duurzaamheid, kun je haar bereiken via .