23 maart 2017

Online huurservice Zoef.com: “Wij vullen het gat tussen de bestaande e-commerce en de idealistische deeleconomie”

profielfoto van Niels Duijvestijn, eigenaar van Zoef.com

Het vernieuwde Zoef.com is afgelopen januari live gegaan en sinds dat moment ook trots lid van Thuiswinkel.org. Naast het B2C-keurmerk hebben ze ook het B2B-keurmerk aangevraagd. Zoef.com is een online huurservice en helpt consumenten en bedrijven eenvoudig online spullen te huren. Het aanbod varieert van springkussens tot rookmachines en van popcornkarren tot pinguïnkostuums. CEO & Founder Niels Duijvestijn geeft ons een kijkje in de keuken.


Financiële transactie is nodig

“Onze ambitie is om een brug te bouwen van de vertrouwde e-commercewereld, zoals we die allemaal hebben omarmd, naar de nu nog idealistische deeleconomie”, vertelt Niels. De deeleconomie, waarin mensen spullen van elkaar lenen of huren in plaats van aanschaffen, is echt in opmars. Maar de deeleconomie heeft nu vooral nog een financiële transactie nodig. Veel andere diensten die werken zonder financiële transactie, hebben moeite om echt van de grond te komen. Niels ziet dat die transactie juist erg belangrijk is. “Een financiële transactie geeft vertrouwen. Huren is nog niet vanzelfsprekend bij veel online shoppers. Vertrouwen is daarom key. Dat was voor ons dus ook de belangrijkste reden om lid te worden van Thuiswinkel.org”, legt Niels uit. 

Gemak, gemak, gemak

Hét sleutelwoord bij Zoef.com is service. “We halen al het gedoe rondom huren voor je weg, want waarom kopen als je ook het gemak kunt hebben van huren?”, legt Niels uit. “Daarnaast gaat het ook om een stuk bewustwording bij de klant. Waarom zou je bijvoorbeeld een springkussen, dat je vaak maar één keer gebruikt, kopen terwijl je dit via ons ook kunt huren bij exact dezelfde aanbieder?” 

B2B vs. B2C

Zoef.com verhuurt aan zowel consumenten als bedrijven. Daarbij gaat het om twee heel verschillende doelgroepen. “Omdat we aan beide doelgroepen leveren en ook andere algemene voorwaarden willen gebruiken, hebben we besloten om beide certificeringen van Thuiswinkel.org te voltooien”, vertelt Niels. Het aantal B2B- en B2C-bezoekers is nagenoeg hetzelfde, maar verschillen zijn er wel degelijk. “De bedragen zijn bij B2B een stuk hoger. Daarnaast lijkt de drempel om te huren lager te liggen bij de zakelijke klant, die ook nog eens vaker terugkomt. De consument kiest daarentegen voor een grotere diversiteit aan producten en wil zich graag laten inspireren op de website.” 

Meer weten?
Wil je meer informatie over het B2B-keurmerk of direct lid worden?
 Lees meer