10 maart 2017

Spam ik je?

foto vincent

Blog van Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org

Wanneer je als webshop (potentiële) klanten wil bereiken, kun je eigenlijk niet om de oude vertrouwde nieuwsbrief heen. Dat e-mailmarketing ook in deze tijd met Facebook, Snapchat en Instagram nog steeds zeer relevant is, blijkt uit onderzoeken. E-mailmarketing is 40 keer effectiever om klanten te werven dan de combinatie van Twitter en Facebook.

Pas op voor boetes

Het versturen van nieuwsbrieven is in principe zonder toestemming van de geadresseerde niet toegestaan. Als je zonder toestemming van je klant een nieuwsbrief stuurt, valt dit onder spam. Bij overtreding van het spamverbod kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete van € 450.000 opleggen. Dat lijkt mij reden genoeg om aan de juridische voorwaarden voor het versturen van nieuwsbrieven te voldoen.

Gelukkig is het onder voorwaarden wel toegestaan om je klant een nieuwsbrief (commerciële e-mail) te sturen. In deze blog vertel ik wat deze voorwaarden zijn.

Soortgelijke producten

 

De eerste voorwaarde is dat je nieuwsbrief moet gaan over aanbiedingen van soortgelijke producten en diensten die de klant eerder bij je heeft afgenomen. Wat 'soortgelijke' precies inhoudt, is nog niet precies te zeggen. Thuiswinkel.org gaat ervan uit dat wanneer de nieuwsbrief aanbiedingen bevat van producten die verkrijgbaar zijn in je webwinkel, dit in principe akkoord is. Dus als je kleding verkoopt, mogen in je nieuwsbrief broeken, bovenkleding en schoenen staan. Als je telefoons verkoopt, mag je in je nieuwsbrief telefoonhoesjes en oordopjes aanbieden.

Verzetmogelijkheid


Een andere voorwaarde is de verzetmogelijkheid. Je klant moet bij zijn bestelling kunnen aangeven dat hij geen nieuwsbrief (commerciële e-mail) wenst te ontvangen, ook niet als deze gaan over soortgelijke producten en diensten. Dit is de zogenaamde verzetmogelijkheid.

Het is gebruikelijk om je klant in het bestelproces de mogelijkheid te geven om een checkbox uit te laten vinken. Dit betekent dat je klant automatisch wordt ingeschreven voor een nieuwsbrief, maar hij de mogelijkheid heeft, door het vinkje weg te halen, om zich hiertegen te verzetten (opt-out). Je geeft hem daarmee de mogelijkheid om de nieuwsbrief te weigeren.

Let op: als een klant heeft verklaard geen nieuwsbrieven te willen ontvangen, is het niet toegestaan om ze alsnog te sturen.

Afmeldmogelijkheid

In iedere commerciële e-mail die je naar je klanten verstuurt, moet je klant zich eenvoudig af kunnen melden. Dit kan bijvoorbeeld door een hyperlink naar een afmeldformulier in de nieuwsbrief op te nemen.

Let op: een vermelding van een e-mailadres waar je je toe kunt wenden om je af te melden wordt ook als voldoende geacht.

Vereisten aan nieuwsbrief

Ten slotte moet je nieuwsbrief aan voorwaarden voldoen. Als je een nieuwsbrief naar je klanten stuurt, moet dit duidelijk als zodanig herkenbaar zijn. Maak in de adresregel en in het onderwerp van de e-mail duidelijk dat er sprake is van een nieuwsbrief of e-mail met aanbiedingen of reclame.

Daarnaast moet de lezer in de nieuwsbrief makkelijk kunnen terugvinden hoe je webshop bereikbaar is. Vermeld daarom in je e-mail ten minste je bedrijfsnaam, e-mailadres, aangevuld met postadres en/of je telefoonnummer.

Geen spam

Als je aan bovenstaande voorwaarde voldoet, valt je nieuwsbrief niet onder spam. Verstuur jij e-mails met commerciële inhoud zonder toestemming naar je klanten en twijfel je of dit mag? Je kunt altijd contact met de juridische afdeling van Thuiswinkel.org opnemen.

Wil je meer informatie over hoe je nieuwsbrieven kunt opstellen, je openingsrate kunt verhogen en meer? Vraag het onze business partners

Gratis tip: lees altijd de nieuwsbrieven van Thuiswinkel.org! Hier staan zelden aanbiedingen in en ze bevatten altijd veel belangrijke informatie ;-)