7 maart 2017

Wat is de beste betaaloplossing voor online platformen?

Een hand die een betaalpas vast heeft samen met het Thuiswinkel business partner logo

Business Partner nieuws

Aan de opkomst van online platformen valt niet te ontkomen. Delen, reizen, huren, lezen… Het gebeurt allemaal via een platform. Via deze platformen komen vraag en aanbod samen en dat brengt behoorlijk wat complexiteit met zich mee bij het afhandelen van online betalingen. Wat is er zo complex aan en wat is de beste betaaloplossing voor online platformen?

Online betalen via online platformen

Voor de consument maakt het geen verschil. Of ze nou een aankoop doen bij een webshop, een appartement huren via Airbnb of drie producten bij drie verschillende webshops bestellen via Kieskeurig.nl; ze maken één bedrag over. Platformen zorgen ervoor dat online winkelen voor de consument zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.
Niet de betaling aan de voorkant, maar juist de afhandeling van de uitbetalingen aan de achterkant maakt het betaalproces bij online platformen complexer dan bij een normale webshop:

Online betalen bij een webshop

•    Klant doet een aankoop via jouw webshop.
•    Al het geld gaat naar jou.

Online betalen bij een online platform

•    Klant doet een koop via jouw online platform.
•    Jij ontvangt en beheert het geld.
•    Jij verdeelt het geld.
•    Jij verricht – veelal handmatig – de uitbetaling aan de verschillende partijen.

Waar moet je als online platform rekening mee houden bij het betaalproces?

In die extra stappen binnen het betaalproces van een online platform zit de complexiteit. Er zijn verschillende vragen, problemen en technische aspecten waar je goed over na moet denken:
1.    Hoe bewaar je het geld dat je nog moet verdelen?
Met de aangepaste Europese regelgeving die eraan komt, wordt het beheren van geld er niet makkelijker op. Het geld dat je ontvangt, is tenslotte niet van jou maar van meerdere partijen. Hiervoor dien je ten minste een Stichting Derdengeld op te richten en vanaf 2018 kom je onder toezicht te staan.
2.    Hoe betaal je alle partijen uit?
Welk bedrag gaat naar jou, welk bedrag naar de aanbieder en welk bedrag naar een eventuele andere partij (zoals een verzekeraar)? Doe je dit handmatig of schakel je een externe partij in? Betaal je elk product meteen uit, of bundel je de uitbetalingen over een bepaalde periode?

De beste betaaloplossing voor online platformen

Een payment service provider kan je helpen om het complexe online betaalproces voor jouw platform zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. PayCheckout heeft op basis van bovenstaande problemen, met het oog op de toekomst en vanuit een groeiende vraag Split Outpayments ontwikkeld: een betaaloplossing voor platformen, waarbij PayCheckout het hele proces automatiseert voor vrijwel elk scenario.

Auteur: Frans Eliëns, CEO PayCheckoutThuiswinkel.org Business Partner

Noorderhof 24 5804 BV Venray

+31 (0)478 51 76 70

www.paycheckout.com
www.paycheckout.com/split-outpayments

 

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner