2 maart 2017

Trends in Online Betalen

creditcard op keyboard

Op donderdag 2 maart gaf MultiSafepay in samenwerking met Thuiswinkel.org een webinar met het onderwerp: ‘Wat zijn de trends op het gebied van online betalen?’. Tijdens deze webinar liet MultiSafepay tips en tools zien waarmee je direct de conversie in je webshop ziet stijgen. Als afsluiter zet MultiSafepay een aantal belangrijke punten die voorbij zijn gekomen voor je op een rij.

Second Chance

Second Chance is een eigen tool van MultiSafepay waarmee je gemakkelijk de conversie stimuleert in je webshop. Klanten die hun bestelling niet afronden, ontvangen automatisch een e-mail met betaallink. Via deze betaallink kunnen zij direct het bestelproces hervatten en afronden. De e-mail die via Second Chance wordt verstuurd, kan met kleuren, lettertypen en logo’s helemaal worden aangepast naar de stijl van je webshop.

Het belang van een uitgebreid betaalpakket

Hoe meer betalingsmogelijkheden in je webshop, hoe beter. Wanneer je klanten meerdere opties geeft, kunnen zij namelijk afrekenen met een betaalmethode waar zij zich prettig bij voelen. Op deze manier win je gemakkelijker het vertrouwen van nieuwe klanten. Houd hierbij wel rekening met je doelgroep: schakel bijvoorbeeld alleen de betaalmethoden in die van toepassing zijn op de landen waarin je webshop actief is. 

Vergeet je betaalpagina’s niet

Een goed ingerichte betaalpagina is van levensbelang; het is (een van de) laatste pagina’s van je webshop die een klant te zien krijgt. Of je klant nu een bestelling plaatst via een smartphone of desktop, zorg ervoor dat je klant met een fijn gevoel je webshop verlaat. De kans is dan groter dat hij/zij nog een keer bij je bestelt. Tijdens onze webinar lieten we al zien hoe je eenvoudig mooie betaalpagina’s maakt met de tools van MultiSafepay. 

Trendy 2017

Welke trends kunnen we verwachten op het gebied van e-commerce in 2017? We zien in ieder geval dat steeds meer webshops de stap over de grens wagen. Heb jij groeiambities buiten Nederland? MultiSafepay kan je hierbij helpen. Het wordt een stuk eenvoudiger om buitenlandse klanten te bereiken wanneer je meertalige betaalpagina’s met lokale betaalmethoden hebt en je prijzen kunt aanbieden in lokale valuta’s.

Auteur: Lyone Peperkamp, Marketing & Communicatiemanager bij MultiSafepay

Webinar terugkijken?

Wil je de webinar over Online Betalen met MultiSafepay terugkijken? Je kunt deze en alle andere webinars van Thuiswinkel.org gratis terugkijken op onze site.
Kijk de webinar terug