28 februari 2017

Van zolderkamer tot internationaal succes

Afbeelding van een bord met tekst erop: in het groot het woord 'Shop' met daaronder de tekst 'perfectlybasics.nl'. Op de voorgrond staat een man met een zwarte trui waarvan alleen de achterkant te zien is.

In tien jaar tijd groeide Perfectly Basics (www.perfectlybasics.com) uit van startup tot online fashionretailer met een focus op de Benelux, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Die internationale expansie werd mede mogelijk gemaakt door Ingenico. Ingenico maakt het klanten onder andere mogelijk de betaalmethode te gebruiken die ze kennen en vertrouwen. Daarnaast helpt het Ingenico-platform Perfectly Basics om bezoekers een naadloze mobiele ervaring te bieden, en vertrouwt de afdeling klantenservice op Ingenico om terugbetalingen van retourzendingen sneller te verwerken.

Toen Perfectly Basics in 2006 werd opgericht, verstuurde het bedrijf nog handgemaakte facturen, die de oprichter met de fiets naar het postkantoor bracht. In de webshop konden consumenten terecht voor witte en zwarte T-shirts, waarbij ze alleen de keuze hadden of ze een ronde of een v-hals wilden. De onderneming werd nog vanaf een zolderkamer bestuurd, maar zou al snel uitgroeien tot de internationale organisatie met 28 medewerkers die ze vandaag is. 

Inmiddels is Perfectly Basics een populaire retailer waar consumenten van over de hele wereld hun garderobe aanvullen met tijdloze kledingstukken van luxe merken als Filippa K, Theory, Helmut Lang en Alexander Wang. Bij die groei hoorde een efficiënt betalingssysteem, dat het niet alleen mogelijk maakt om een betaling van tevoren af te ronden, maar dat ook verschillende betaalmethodes ondersteunt.

“De schaalbaarheid van Ingenico ePayments heeft bijgedragen aan onze cross-borderstrategie en uitrol in verschillende landen”, zegt Carlin Verweijen, verantwoordelijke business development bij Perfectly Basics.

Internationale groei en mobile first

“Onze focus ligt op de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Amerika”, vertelt Carlin Verweijen. “In Nederland is iDeal de meest gebruikte betaalmethode, maar in andere landen gebruiken ze weer heel andere betaalmethoden. Om de verschillende lokale markten te bedienen, is het voor ons dus belangrijk om gebruik te maken van een betaaloplossing die verschillende betaalmethoden ondersteunt.” 

Een voorwaarde waar Ingenico met 150 betaalmethoden ruimschoots aan voldoet. Ingenico is modulair opgebouwd wat het voor Perfectly Basics mogelijk maakt alleen die producten en betaalmethoden aan te bieden die relevant zijn voor de markten waar ze zich op richten. “Toen we onze focus onlangs bijvoorbeeld uitbreidden naar Amerika, konden we direct de Amerikaanse markt betreden doordat de betalingsoptie American Express al aan de Engelstalige website was toegevoegd”, zegt Carlin. De gemakkelijke activatie van betaalmethoden zorgt er dus voor dat we met een zeer korte time-to-market nieuwe markten kunnen betreden. 

Een ander onderdeel dat bijdraagt aan het succes van Perfectly Basics is de mobile-first-strategie die het bedrijf hanteert. Daarbij worden mobiele bezoekers automatisch doorgestuurd naar een mobiele versie van de webshop. “Zo’n veertig procent van onze verkopen is afkomstig van smartphones en tablets”, zegt Carlin. “Een mobielvriendelijk betaalproces speelt daarbij een belangrijke rol, en de check-out van Ingenico sluit naadloos aan op het gebruikte device. Klanten gaan naar de mobiele website of app van hun bank, en voor creditcards zijn de velden aangepast op mobiele devices.”

Sneller verwerken van retourbetalingen

Behalve voor het faciliteren van online klantbetalingen, gebruikt Perfectly Basics Ingenico sinds kort ook voor het verwerken van retourzendingen. “Voorheen was dat veel werk”, vertelt Carlin. “Toen moest onze klantenservice bijvoorbeeld bij elke retouruitzending uitzoeken of er korting was gegeven op een product en of er verzendkosten waren betaald. Vervolgens moesten ze het juiste retourbedrag uitrekenen en handmatig overmaken op de juiste betaalrekening.” “Nu is dat veel eenvoudiger”, vervolgt ze. “Omdat we Ingenico hebben gekoppeld aan het online formulier dat een klant kan invullen voor het doen van een retourzending, hoeft onze klantenservice alleen nog maar te bevestigen dat een verzending daadwerkelijk bij ons is binnengekomen. Ingenico maakt dan automatisch het juiste bedrag over naar de rekening waarmee de betaling werd uitgevoerd.”

Op alle vragen een antwoord

Ingenico heeft een zeer stabiel platform, en in de jaren dat Perfectly Basics met Ingenico werkte is het betalingssysteem altijd operationeel geweest zodat de verkoop kon doorgaan. “Daarnaast zijn we erg blij met de persoonlijke begeleiding van onze Ingenico-accountmanager”, zegt Verweijen. “Op alle vragen op het gebied van betalen heeft hij een antwoord, en we kunnen altijd bij hem terecht voor advies als dat nodig is. Wij zijn kortom erg tevreden over Ingenico, en blijven ook in de toekomst met ze samenwerken.”