23 februari 2017

Even voorstellen: nieuwe business partner WebshopOvername.nl

Logo van WebshopOvername. Het logo is een winkelwagen met oranje achtergrond

Business partner aan het woord

Hoe verwerf je snel meer marktaandeel? En waar moet je aan denken wanneer je een webshop wilt kopen of verkopen? WebshopOvername.nl heeft zich onlangs aangesloten als business partner van Thuiswinkel.org en kan jou antwoord geven op deze vragen. We praten hierover met Sander Scholten, medeoprichter van WebshopOvername.nl.

Wat is WebshopOvername.nl precies?

WebshopOvername.nl brengt aanbieders van webshops met (serieuze) omzet- en orderhistorie en potentiële kopers samen. De kern van onze dienstverlening zit in onze overtuiging dat het voor de meeste partijen veel slimmer is om een gevestigde webwinkel over te nemen dan zelf vanaf scratch te beginnen.

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

Het business partnerschap en bijbehorende logo van Thuiswinkel.org stralen vertrouwen uit. Dit sluit perfect aan bij twee van onze kernwaarden: discretie en zorgvuldigheid.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze aan?

We zijn de afgelopen tijd hard gegroeid, maar blijven het belangrijk vinden om met al onze gebruikers een persoonlijke band op te bouwen. Daar ruimen we dan ook echt tijd voor in. Dit leidt alleen weleens tot een spagaat tussen de gewenste en beschikbare hoeveelheid tijd. Een probleem waar veel ondernemers waarschijnlijk wel mee te maken hebben. We proberen deze situatie zoveel mogelijk op te lossen door gebruikers die graag zelf hun zaken regelen die optie ook te bieden. Aan de andere kant zijn we zoveel mogelijk beschikbaar voor gebruikers die wel behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding.

Welke drie tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

•    TIP 1: Leer constant in termen van waarde te denken en verdiep je niet pas in het onderwerp wanneer je op het punt van verkopen staat. Door goed te weten hoe waarde wordt gecreëerd en die kennis toe te passen, bouw je naar een webshop met een hogere waarde.
•    TIP 2: Wil je groeien? Reken dan eens goed door wat het je aan tijd en geld kost om je aandeel te vergroten via organische groei, bijvoorbeeld via advertising, en wat een overname je kost. Het zal blijken dat de overname van een branchegenoot een van de snelste manieren is om marktaandeel te verwerven. Bovendien is een overname in veel gevallen slimmer te financieren.
•    TIP 3: Mocht je gaan verkopen, zorg dan eerst dat de over te dragen webshop ook daadwerkelijk klaar voor de verkoop en overdraagbaar is. Denk daarbij niet alleen aan de techniek, maar ook zeker aan het financiële en juridische deel. Bovendien raad ik aan om in een vroeg stadium te beginnen aan een uitgebreid verkoopmemorandum waarin alle details van de webshop worden beschreven. Het schrijven van dit document dwingt je na te denken over het overnametraject en bovendien scheelt het ontzettend veel tijd in de eerste koperscontacten.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Ons overnameplatform WebshopOvername.nl is ons online visitekaartje. Met dat platform hebben we in een relatief korte periode een enorme database met potentiële kopers weten op te bouwen en een bovengemiddeld aantal deals kunnen sluiten.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Het leuke aan onze bedrijfstak is dat je met veel verschillende businesses in aanraking komt, en van elke business en ondernemer leer je weer wat. Als je dan ook nog eens ziet dat we aan die business waarde kunnen toevoegen met ons platform, dan inspireert me dat enorm!

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

Wij verwachten de komende jaren nog een grote consolidatieslag onder Nederlandse en Belgische webshops. Op WebshopOvername.nl merken we op dit moment al dat veel kopers zoeken naar (extra) volume en wij verwachten dat dit op de langere termijn een grote vlucht gaat nemen.

Auteur: Sander Scholten WebshopOvername.nl

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner